פרופ' רפי קרסו

האבא מודאג - פרופ' קרסו לא

מאזין: "היא בתקופת מבחנים והבדיקות לא טובות" • קרסו: "ייתכן שיש לבת שלך שפעת"


אי אפשר לקחת מהורה את הדאגה שלו. דוגמה לכך היא אב לילדה בת 23, ששוחח עם פרופ' רפי קרסו בתוכניתו ב־103fm, ופירט כמה מהבעיות הרפואיות של בתו בעבר ובהווה, ובהן - ערכים נמוכים של כדוריות דם לבנות. הפרופסור הקשיב - ובעיקר הרגיע והנמיך את מפלס החששות.

"בתי היא סטודנטית בתקופת מבחנים לחוצה", תיאר המאזין, "היא עשתה לאחרונה בדיקות דם בעקבות עייפות וירידה במשקל. בבדיקות היו חריגות וערכים נמוכים של כדוריות דם לבנות, נויטרופילים נמוכים וויטמין D נמוך".

"ייתכן ובתך סבלה ממשהו ויראלי כמו שפעת", השיב קרסו, “לפעמים יש מצבים ויראליים שפוגעים בגוף ואנחנו לא מודעים אליהם. אנחנו מרגישים עייפות, חולשה ולכן תמונת הדם מראה על לויקוציטים נמוכים. זה לא משמעותי כל כך".

המאזין המשיך וסיפר על מגמתיות בהידררות בדיקות הדם של בתו: "לפני כחצי שנה הבדיקות היו תקינות. בשלושת השבועות האחרונים צצו הבעיות ולפני יומיים חלה ירידה נוספת בספירת הניוטרופילים".

פרופ' קרסו לא נבהל מהמידע הנוסף, והדגיש: "מחלה ויראלית נמשכת לפחות שלושה שבועות. אני מציע לחכות קצת ואז לחזור על הבדיקות. אם עדיין יהיו ממצאים חריגים, תצטרכו לפנות לרופא משפחה ולבצע בדיקות נוספות".

'מנגיומה': לעקוב - ולא להיבהל

בהמשך השיחה פירט המאזין מעט על ההיסטוריה הרפואית של בתו: “לפני שלוש שנים בתי סבלה ממחלת הנשיקה, שממנה היא כבר הספיקה להבריא, אך בבדיקות שעברה גילו אצלה גוש קטן בכבד הנקרא ‘מנגיומה’. בנוסף, יש לה בלוטה קטנה ליד השקד בגרון. לא זאת בלבד, לפני חמישה חודשים בתי עברה ניתוח להוצאת התוספתן. האם ייתכן שקיים קשר בין כל הדברים?”

"לא", ענה קרסו, “’מנגיומה’ זה גידולון שפיר של כלי דם. אצל הרבה אנשים יש ציסטות בכליות ובכבד שצריך רק לעקוב אחריהן ולראות שהן לא גדלות. בנוגע לבלוטה בצוואר, הדבר יכול להיווצר כתוצאה ממחלה זיהומית ויראלית בגרון או מכל בעיה בשיניים. צריך לעקוב אחרי הבלוטה ולראות אם היא נעלמת או לא, אם היא קטנה או גדלה".

"וממה נובע החוסר שלה בוויטמין D?”, שאל האב.

"אנחנו נזהרים מחשיפה לשמש וזה יכול לגרום להרבה דברים, ובהם הורדת המערכת החיסונית, בעיות קוגניטיביות ואוסטאופורוזיס בעיקר אצל נשים בגיל המעבר אבל גם אצל נשים צעירות", השיב קרסו, שהוסיף: “ יש לחוסר הזה הרבה יותר משמעויות ממה שאנחנו חושבים. כל מי שחסר לו ויטמין D - כדאי שיוסיף אותו לתפריט היומי".

כך או כך, ולמרות שלא חש בבעיה מהותית שנשקפת מהמידע שקיבל, המליץ הפרופסור לבתו של המאזין לשוב ולערוך בעוד כמה שבועות בדיקות דם, בדיקה קלינית, וגם ספירת דם ולעקוב אחרי התוצאות. "אם עדיין ייצאו לא תקינות, יש לפנות לרופא המטולוג", הוסיף.

 

עריכה: מיכל דאבי

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
23/04/2010

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פרופ' רפי קרסו
פרופ' רפי קרסו  |  צילום: 103fm
Paris