מיכל דליות

חיבוק, נשיקה וארבעים דקות של בכי

מאזינה: "לוקח לנו ארבעים דקות להיפרד בבוקר" • כיצד להתגבר על קשיי הסתגלות לגן?


מאזינה עלתה לשידור בתוכניתה של מיכל דליות ב־103fm וסיפרה על בנה המתקשה להיפרד ממנה בכל בוקר בהגיעם לגן. מיכל: "כשמשהו קשה לילד, עושים את זה קצר"; וגם: האם כדאי להורים להעביר את הילד לגן אחר שבו לומדים חבריו?

המאזינה סיפרה: "לבן שלי יש קשיי הסתגלות לגן. כל פרידה, בכל בוקר, נמשכת כארבעים דקות. הילד בוכה וצורח במסדרון הכניסה לגן. כשהוא חוזר מהגן, הילד מספר שאין לו חברים", והמשיכה: "הגננת אומרת שהוא 'יחסית בסדר', כלומר הוא יושב, מצייר, משחק אבל הוא לא מאושר וחברותי".

"הבעיה הראשונה שלכם זו הפרידה הארוכה", השיבה מיכל, "ברגע שמביאים ילד לגן הוא יודע שאמא ואבא תכף ילכו וישאירו אותו שם, וזה קשה לו, פרידה זה דבר בלתי  נסבל. כשמשהו קשה לילד, עושים את זה קצר, פרידה היא לא ארבעים דקות אלא ארבעים שניות- ואת צריכה גם להסביר את זה לילד ערב לפני".

"היום אנחנו יודעים שיש קשר בין פרידת לילה לבין פרידה במשך היום", והסבירה, "כאשר הילד מצליח להירדם לבד בלילה, רואים השפעה על ההתנהגות שלו במהלך היום. אלו התנהגויות שמצריכות עצמאות ואחריות".

כפיתרון הציעה דליות: "עבורך המסדרון הוא בסך הכל מעבר לגן, אבל מבחינת הילד שלך המסדרון מהווה את שלב הפרידה. אם כן, דברי עם הגננת או עם הסייעת ותבקשי מהן שבכל בוקר, במשך שבוע, ייצאו למסדרון ויכניסו את בנך לגן", ולבן הציעה שתסביר: "'מתוק שלי, אפרוח שלי, אני יודעת שקשה לך להיפרד אבל היום נעבור דרך המסדרון ולא נתעכב, הרי גם ככה בסופו של דבר אתה מתרגל לגן".

ומה אם הילד ימשיך לבכות ולצרוח? "קחי אותו על הידיים והכניסי אותו ישר לתוך הגן. תגידי לו 'ביי חמוד, אני יודעת שקשה לך אבל אני סומכת עליך שתתגבר. נתראה בצהריים', תסתובבי ותלכי. הוא יצרח אבל יפסיק אחרי דקה", והוסיפה: "מה שאת עושה היום זה לנסות להרגיע אותו, אבל בגלל שהילד יודע שעוד מעט תעזבו, הוא לחוץ ונצמד אליכם במשך ארבעים דקות. הילד נלחץ כפליים".

  

אמא בהסוואה

שאלה נוספת ששאלה המאזינה היא: "כיצד אדע אם לילד לא טוב בגן? הוא הרי מספר שאין לו חברים, האם כדאי לי להעביר אותו לגן אחר שבו יש לו חברים או להילחם על ההשתלבות שלו בגן הנוכחי?". עוד סיפרה האם כי היא חשה שבנה עצוב בבית בעקבות בדידודתו בגן. 

"זה שהוא עצוב גם בבית, זה לא אומר שעושים לו משהו בגן", אמרה מיכל, "קשה לו כי הוא לא רוצה ללכת לשם, אבל הוא מקבל את הגזרה, ולכן כדאי שתהפכו את כל מה שקורה לו בבית ל'אקסטרה', כלומר 'אקסטרה' זמן לבד עם אמא, עם אבא ועם האחיות (במידה ויש). אם הילד ביקש אוגר או שרקן, תביאו לו שרקן, צאו מגדרכם".

רעיון נוסף שהביאה מיכל לאם היה להתחפש ולהציץ על בנה מהגדר של הגן: "שימי על עצמך פאה, משקפי שמש וכובע. תעמדי ליד הגדר ותסתכלי כיצד בנך משתלב בגן- האם הוא מתבודד או שהוא כן פעיל בגן, למרות שהוא עצוב".

"אישית, הייתי מתעקשת על הסתגלות- זו מציאות החיים", סיכמה מיכל, "בואי נצמיח את הילד, נגיד לו שהוא מהמם, נעודד אותו ונראה לו שהוא מתקדם. נרעיף עליו 'אקסטרה' של אהבה וכך יהיה לו קל מיום ליום".

  

עריכה: מיכל דאבי

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
10/10/2014

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


"קשה לו להשתלב בגן"
"קשה לו להשתלב בגן"  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris