מאזינה: "כיצד שמן זית 'מתנהג' בטיגון ובבישול?"

המאזינה תוהה לגבי סגולותיו של שמן הזית ויתרונותיו - "האם הוא נשאר בריא גם לאחר טיגון?"


שאלה: אומרים ששמן זית בריא יותר. האם תכונותיו נשמרות גם אחרי שמשתמשים בו לטיגון?וכיצד מתנהג שמן הזית כשמוסיפים אותו למים ומבשלים אותו?

אולגה עונה: הרבה אנשים תוהים לגבי השאלה הזו. כדי לדעת אם תכונותיו של השמן נשמרות, יש לבדוק את העמידות שלו בחימום, הן בטיגון והן בבישול, לפי נקודת העישון שלו.

 

שמן זית לא מגיע לנקודת העישון שלו כשמדובר בטיגון מהיר ולכן, אם מדובר בטיגון של מספר דקות בלבד, הוא שומר במידה מסוימת על תכונותיו כשמן טוב ובריא. בישול ארוך של מספר שעות אינו רצוי כי במהלכו מאבדים ויטמינים חשובים ואילו טיגון עמוק אינו בריא בשום אופן ובשום סוג של שמן והוא אינו מומלץ כלל.

ככל ששמן מכיל שומן בלתי רווי כמו שמן חמניות או שמן תירס, כך רמת החמצון שלו משמעותית יותר. בהרבה מטבחים בעולם משתמשים רק בשמן זית והדיאטה הים תיכונית המפורסמת מבוססת על שמן זית.

24/10/2014

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris