מה עושים כשהחבר משכנע את הילד לעשות מעשה רע? -"הם זרקו מסך מחשב מהחלון"

סבתא לילד בן 7 מספרת על מקרה שבו הגיע חבר לבית נכדה ושיכנע את הנכד להעיף מחלון הקומה השלישית את כל תכולת החדר: "הוא ידע שהוא עושה משהו לא טוב". מה התגובה צריכה להיות?


 

שאלה: לפני מספר ימים נכדי בן ה-7 שיחק בחדרו עם חבר. במהלך המשחק החבר החליט שהם יזרקו את כל תכולת החדר (כולל מסך המחשב) דרך החלון. למרות שנכדי ידע שזה אסור (ואף אמר זאת לחברו) הוא שיתף פעולה עם "המשחק" המסוכן. נכדי התחיל ללמוד במקום חדש ואנחנו יודעים שהוא התנהג בצורה כזו כי הוא רוצה לרכוש חברים אבל ההתנהגות הזאת היא לא לעניין. כיצד צריך להגיב במקרה כזה?

מיכל עונה:

כאשר הילד מתנהג בצורה כזו אתם צריכים להגיד לו שתגיבו למעשיו רק אחרי שתירגעו וגם אם הוא מנסה לדבר על הנושא צריך לסרב לכך. זהו חוק חשוב בחינוך – מכים בברזל כשהוא קר כי אם הוא חם גם ההורה וגם הילד לא שומעים אחד את השני מכיוון שאף אחד מהם לא מאוזן. אחרי שנרגעים צריך להעביר לילד את המסר שהוא עשה דבר רע, תגידו לו: 'זה שנתת יד למעשים רעים זה כמו לתת יד לגניבה, עשית זאת כדי למצוא חן ולהיות בסדר אבל יש המון דברים שאפשר לעשות כדי להתחבר עם ילדים מבלי לתת יד למעשים רעים'. הוריו של נכדך צריכים להסביר לבנם שהמעשה שלו גרם לנזק כספי גדול ושעליו לשאת בתוצאות ולשלם על הנזק בכספו. שיאמרו שהם חישבו את עלות הנזק והעלות של מסך מחשב חדש, צעצועים וכו' היא בערך 1,400 שקל - סכום שהוא יצטרך לשלם בעצמו (צריך לנקוב בסכום שיישמע אמיתי, שהילד לא יידע שעושים לו הקלות). את הכסף הוא יכול להחזיר באמצעות עבודות בית, אם יש לו קופה שייתן לכם את הכסף שהצליח לחסוך, ואם הוא אמור לקבל כסף ליום ההולדת שייתן גם אותו - הכל כדי להחזיר את "החוב". לא עושים מזה דרמה ולא משפילים את הילד אבל נותנים לו להרגיש מה התוצאה של מעשה כזה נורא. זה הדבר שיגרום לו לא לעשות את זה שוב לעולם בגלל שאין פה סתם עונש וכעס, יש כאן למידה.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
31/10/2014

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris