מאזינה: "התחלתי דיאטה קשה בעקבות קנדידה וקשה לי עם זה"

המאזינה מספרת על הקושי להתמיד בדיאטה שנתנו לה לעשות מפני שסבלה מעצירות. אולגה: "הדיאטה לא הצילה אותך רק גרמה לך יותר סבל"


 

שאלה: בעקבות עצירות וסימפטומים נוספים הופניתי למרפאה אלטרנטיבית שם אבחנו אצלי קנדידה ורשמו לי דיאטה מאוד קשה כדי לטפל בתופעה. על פי הדיאטה אסור לי לאכול קמח לבן, פחמימות, מוצרי חלב וסוכר מכל סוג שהוא. ואני אמורה לאכול חיטה מלאה בלבד (לא מוחמצת), ירקות, נבטים, קטניות, תפוחי אדמה, בשר, דגים, עופות, שקדים ותפוח עץ. אחרי שבועיים בהם ערכתי את הדיאטה התחלתי להרגיש לא טוב, ולסבול מכאבי ראש וחולשות, ובנוסף התופעות שסבלתי מהן לא נעלמו. מה עליי לעשות?

אולגה עונה:

מרבית המרפאים האלטרנטיביים נוהגים לשייך כל תופעה שאנו סובלים ממנה לקנדידה. קנדידה היא סוג של שמר (פטרייה) דיפלואידי והיא שוכנת דרך קבע בגופנו. במרבית המקרים אנחנו לא מרגישים בה כי אין לה תופעות מיוחדות והיא לא גורמת נזק. מבחינתי האבחנה שאת סובלת מקנדידה היא בסימן שאלה מאוד גדול, את סובלת מעצירות ומסימפטומים נוספים וצריך להתייחס לכל תופעה לגופה. יש לבדוק מדוע הדברים קורים ולנסות לפתור כל בעיה באופן ספציפי, לא לקבוע דיאטה כללית. אני מציעה שתחזרי לתפריט הרגיל שלך כי אם התופעות לא נעלמו אז כנראה שדיאטת ההצלה לא הצליחה "להציל" אותך אלא רק גרמה לך ליותר סבל. בשלב השני תפני לדיאטנית ותתארי לה את כל התופעות מהן את סובלת, אשת מקצוע תוכל לשלוח אותך לבדיקות מתאימות ולבנות עבורך תפריט אישי שיעזור לך לטפל בתופעות. באופן כללי - קמח לבן בעייתי לעצירות כי ברגע שאין לך סיבים במזון הוא יכול להגביר עצירות. חשוב שתצרכי סיבים מסוג מסוים, אפשר להוסיף אותם למזון בצורה מלאכותית כדי לגרום לעצירות להיעלם או להיחלש. כמו כן, חשוב שתשימי דגש לכמות הנוזלים שאת שותה, חשוב שתשתי בין 8-10 כוסות נוזלים ביום. בנוסף, אין שום סיבה שלא תאכלי מוצרי חלב אם אין לך רגישות לחלב. יש פה כמה דקויות, וכאמור כאשר רושמים לך טיפול צריך להתייחס אלייך כאל בן אדם אינדיבידואל שסובל מתופעות מסוימות.

28/11/2014

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris