ד"ר מאיה רוזמן

לא על הלחם לבדו

חשבתם שצריך לוותר על לחם במהלך הדיאטה? ובכן, חישבו שוב


כמידי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן מנפצת מיתוסים רווחים מעולם התזונה, והפעם: מתי מותר לאכול לחם בדיאטה, אם בכלל? 

"בדיאטה רצוי לא לאכול לחם ולכן רבים חושבים שבשביל לרדת במשקל כדאי לוותר על לחם", פתחה רוזמן את דבריה בתוכניתה ב־103fm והסבירה: "יש אנשים שהשיטה הזאת מתאימה להם. יש כאלה שהלחם מעכב אצלם את הירידה במשקל. גם אני באופן אישי לא אוכלת לחם בכלל, אבל ברוב המקרים זה בדיוק ההפך- הלחם משביע ומרגיע".

רוזמן פירטה על היתרונות שיש בלחם: "לחם מלא או קל מכיל כמות גדולה של סיבים תזונתיים שממלאים לזמן ארוך. אלה פחמימות מורכבות שמתעכלות לאט ומספקות אנרגיה ושובע לפחות לשעתיים. בלחם יש ויטמינים מסוג בי שנותנים תחושת רוגע וחשובים גם לשריפת הקלוריות בגוף".

הדוקטור הפתיעה עם תפריט דיאטה המכיל 900 קלוריות ולא פחות מעשר פרוסות לחם: "התפריט מתאים ליום שנמצאים בו כל היום מחוץ לבית ולמי שאוהב הרבה לחם. בחמשת הכריכים אפשר לשים גבינה לבנה עם חמישה אחוזי שומן, גבינה צהובה דלת שומן או אפילו גבינה צהובה עם 15 אחוזי שומן. אפשר גם פסטרמה, כף חומוס או אבוקדו. אפשר לשדרג את הכריך עם פלפל קלוי, נבטים או עלי בזיליקום, כל אחד מה שהוא אוהב", לא זו בלבד- לכריכים האלה מוסיפים גם ארוחה: "עוף עם ירקות מבושלים וסלט, או ביצה, קופסת טונה וסלט. כל כריך מכיל 120 קלוריות, סך הכל 600 קלוריות. בארוחה יש  300 קלוריות, וכך מגיעים ל־900 קלוריות ליום".

לבסוף הדגישה רוזמן את מה שכדאי לכולנו לזכור: "לחם קל עם גבינה או עם כפית ריבה, שווה בכמות הקלוריות לתפוח, עוגייה או שורה של שוקולד, והלחם הרבה יותר משביע מהם".

   

עריכה: מיכל דאבי

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
21/10/2016

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


לחם
לחם  |  צילום אילוסטרציה: Ingimage
Paris