זהבי & גזית נפרדים מפינת המחקר ההזוי לאחר 5 שנים - אל תפספסו

גבי ונתן מסיימים ונפרדים מהפינה האהובה ושואלים - כיצד יכול אדם לחיות עם כל המחקרים ההזויים שמתפרסמים מדי יום? פרופ' איתן פרידמן, מנהל היחידה האונקגנטית במרכז הרפואי שיבא בתל השומר עונה: "יש משפט חכם שאומר שהחיים הם מחלת מין שתמיד מסתיימים במוות"



ליאת בלכטובסקי מלכא

כבר 5 שנים מגישים יחד גבי גזית ונתן זהבי את 'פינת המחקר ההזוי' במסגרת תכניתו של גבי גזית. בכל פינה דאגו צמד השדרנים להציג בפני המאזינים מחקרים מוטרפים, מוזרים ותימהוניים במקצת יש לומר. לכבוד הפינה האחרונה גייסו זהבי וגזית את האיש שכיכב בה הכי הרבה - פרופסור איתן פרידמן, מנהל היחידה האונקגנטית במרכז הרפואי שיבא בתל השומר, ויחד איתו הם סקרו את המחקרים הכי מעוררי מחלוקת שצוטטו בפינה. "קפה בריא, שוקולד מזיק, טופו טוב לתחת, בעלי אשכים קטנים אבות טובים יותר. האם אנחנו צריכים לקחת ברצינות את המחקרים?" תהה גבי גזית.

פרופסור פרידמן הסביר כיצד נוכל לדעת לאיזה מחקר להאמין "מחקרים צריכים לקיים כמה פרמטרים - הם צריכים להתפרסם בעיתונים רציניים, התוצאות מהמחקרים צריכים להתקבל ביותר ממעבדה אחת, וכמובן שגם הזמן מלמד אותנו. ההיסטוריה האנושית רצופה במחקרים הזויים יותר ופחות, וצריך להשתמש בשכל ולבדוק את האושיות ואת הטיעונים של מפרסמי המחקרים והאם יש להם גם אג'נדה. האדם הממוצע בוחר את דרך הביניים, צריך להפעיל שיקול דעת, צריך להתייעץ עם אנשים, צריך לעקוב אחרי הדברים על ציר הזמן וצריך לראות עד כמה הדברים הם אמיתיים".

יחד עם המומחה הדגישו זהבי וגזית כי חשוב להבדיל בין טרנדים אופנתיים לבין מחקרים מהימניים, פרידמן אף הגדיל לעשות והפריך את המחקרים הגדולים שהצליחו לשנות את תפיסתם של מיליוני אנשים ברחבי העולם. לקט קצר ידגים לכם את רוח הדברים (צמחונים וטבעונים ראו הוזהרתם...): " אנשים צריכים להבין שמי שפרסם מחקר על חשיבות הטופו יש לו מניות בחברות שמשווקות טופו, טופו זו אחת השטויות הגדולות ביותר של ה-120. לגבי החלב ברור שזה 'חרטא ברטא', אין נזק מחלב, אני יכול להאריך ולדבר על זה שעות. הסיפור שבסין לא שותים חלב ולכן שם אין סרטן זה רק סיפור. הגישה הנכונה היא לא לקפוץ לראש התור ולקנות את הטופו ולבשל אותו עם הקינואה כי זה מבטיח חיים ארוכים, אלא להגיד מה מתאים לי, מה נעים לי ועושה לי טוב, ומה קיים מספיק זמן".

המומים מהדברים ביקשו נתן זהבי וגבי גזית מהפרופסור שיענה להם על אם כל השאלות: "האם לאכול כל החיים עלי חסה ולצאת שמעון פרס או לאכול שומן כבש ולחיות שנתיים פחות?". "יש משפט מפתח שאומר שהחיים הם מחלת מין שתמיד מסתיימים במוות, השיב פרופסור פרידמן, "וצריך לזכור את זה כמשפט מפתח לאורך חיינו. אנחנו צריכים לחיות את החיים שלנו לא רק כדי להאריך חיים אלא כדי ליהנות מהם".

23/09/2013

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris