"בראש השנה קיבלתי מהחברה של הבן שלי קופסת עוגיות שהיא הכינה", פתחה רוזמן את דבריה בתוכניתה ב־103fm והמשיכה: "לקחתי ביס וחזרתי אחורה לילדות. הטעם של העוגיות היה בדיוק כמו העוגיות של סבתא רבקה"
לאחר מקצה שיפוצים בריאותיים, ד"ר מאיה רוזמן מציגה את המתכון המלא, והבונוס? מינימום מאמץ, מקסימום טעם: "לוקח בסך הכל חמש דקות להכין את העוגיות האלה וכמעט ולא מלכלכים כלים"
מרכיבים:(25-30 עוגיות)
3/4 כוס קמח רגיל
3/4 כוס קמח מלא
3/4 כוס סוכר חום
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
2 חלבונים
2 כפיות תמצית וניל
כפית וחצי אבקת אפייה
כף גרידת לימון או חצי כפית קינמון
מיץ מחצי לימון
מלח
1. מערבבים בקערה אחת את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, מלח, גרידת לימון וחצי כפית קינמון
2. בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר, החמאה, החלבונים, תמצית הווניל והלימון
3. מערבבים לאט את התכולה בשתי הקערות
4. יוצרים כדורים ומגלגלים בקערה עם קצת סוכר
5. אופים בתנור בחום של 170 מעלות, 15 דקות
ד"ר רוזמן ממליצה: "בכל עוגיה יש כ־60 קלוריות, כך שניתן לאכול אפילו שתי עוגיות בארוחת ביניים בכל תפריט דיאטה".
עריכה: מיכל דאבי