ד"ר מאיה רוזמן

מתכון לסלט פול ועדשים שחורות

ברזל, ויטמין איי, ויטמין סי, אשלגן וסיבים תזונתיים במאה קלוריות בלבד • ד"ר רוזמן עם המתכון המלא


כמידי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן מביאה לנו מתכונים בריאים, טעימים ופשוטים להכנה, והפעם: סלט פול ועדשים שחורות

מרכיבים:

  • 2 כוסות פול ירוק
  • כוס עדשים שחורות
  • 2-3 שיני שום
  • 1/4 כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה
  • בצל
  • גזר
  • פלפל אדום
  • בצל ירוק

     *ניתן להחליף את העדשים השחורות בשעועית שחורה מותפחת ומבושלת

מרכיבים לרוטב:

  • כף צ'ילי מתוק
  • כף חומץ בלסמי
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

1. שוטפים ומבשלים את העדשים, מקפידים שלא יהיו רכות מדי

2. מבשלים את הפול במשך מספר דקות, או מחממים במיקרוגל במשך 3 דקות

3. מטגנים את הבצל עם שיני השום בכף שמן זית עד שמזהיב

4. מגרדים את הגזר 

5. חותכים את הפלפל האדום לקוביות

6. קוצצים את הבצל הירוק

7. קוצצים את הכוסברה

8. מוסיפים את הרוטב ומערבבים

ד"ר רוזמן ממליצה: "הסלט שמתקבל כולל חלבונים איכותיים מהצומח, סיבים תזונתיים, ברזל, אשלגן, ויטמין איי וויטמין סי. ספל מהסלט הזה מכיל כ־100 קלוריות ויכול להחליף את אחת ממנות החלבון בארוחה בכל תפריט דיאטה. אפשר לשלב כמות של ספל מהסלט בארוחת ערב הכוללת ביצה קשה וסלט ירקות גדול".

  

עריכה: מיכל דאבי

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
11/11/2016

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris