כמידי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן מביאה לנו מתכונים בריאים, טעימים ופשוטים להכנה, והפעם: סלט פול ועדשים שחורות
מרכיבים:
*ניתן להחליף את העדשים השחורות בשעועית שחורה מותפחת ומבושלת
מרכיבים לרוטב:
1. שוטפים ומבשלים את העדשים, מקפידים שלא יהיו רכות מדי
2. מבשלים את הפול במשך מספר דקות, או מחממים במיקרוגל במשך 3 דקות
3. מטגנים את הבצל עם שיני השום בכף שמן זית עד שמזהיב
4. מגרדים את הגזר
5. חותכים את הפלפל האדום לקוביות
6. קוצצים את הבצל הירוק
7. קוצצים את הכוסברה
8. מוסיפים את הרוטב ומערבבים
ד"ר רוזמן ממליצה: "הסלט שמתקבל כולל חלבונים איכותיים מהצומח, סיבים תזונתיים, ברזל, אשלגן, ויטמין איי וויטמין סי. ספל מהסלט הזה מכיל כ־100 קלוריות ויכול להחליף את אחת ממנות החלבון בארוחה בכל תפריט דיאטה. אפשר לשלב כמות של ספל מהסלט בארוחת ערב הכוללת ביצה קשה וסלט ירקות גדול".
עריכה: מיכל דאבי