ד"ר שקשוקה

האם מומלץ לאכול שקשוקה בזמן דיאטה?


דוקטור מאיה רוזמן, תזונאית קלינית, מגישה ב־103fm תוכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה. במסגרת התוכנית חושפת רוזמן בפני המאזינים את האמת על מיתוסים רווחים מעולם התזונה, והפעם: האם שקשוקה טובה לדיאטה? ובכן, פחות

"מטופלים שלי מספרים שהם מזמינים במסעדה מנת שקשוקה. הם חושבים שהשקשוקה מתאימה לדיאטה. זו טעות", פתחה רוזמן והרחיבה על כמות הקלוריות: "בביצה קשה יש 80 קלוריות, בחביתה מטוגנת 150 קלוריות, כי בכל כפית שמן במחבת יש עוד 50 קלוריות. בשקשוקה ביתית אנחנו מוסיפים את הרוטב, אז הגענו ל־200 קלוריות. ואם זה לא בבית, אז באומלט משתי ביצים, כמו שמגישים בבתי קפה מגיעים ל־400 קלוריות לא כולל תוספות".

אם כן, בשקשוקה של בית קפה יש יותר מ־800 קלוריות, לא כולל הלחם שבצד: "זה כבר כמו מנת פלאפל. אם הזמנתם שקשוקה ים-תיכונית עם חצילים, גבינות מבעבעות, זיתים ותוספות, המחבת שקיבלתם כבר מכילה למעלה מ־1,000 קלוריות".

חלמון מוסיף המון

רוזמן פירטה על היתרונות הבריאותיים באכילת ביצים: "בביצה יש החלבונים הכי איכותיים שהכי חשובים לבניית שריר הגוף וגם לשיער". בחלמון יש הרבה ויטמין B12 שחשוב לתפקוד המוח ולמניעת אנמיה, הרבה ברזל ואבץ שדרושים למערכת החיסון". 

ומה עם החלבון? "אין בו הרבה ויטמינים אבל אין בו כולסטרול, והוא מכיל בסך הכל כ־17 קלוריות, כך שאפשר לאכול אותו באופן חופשי".

בנוגע לכמות היומית המומלצת אמרה רוזמן: "אנשים בריאים יכולים לאכול ביצה כל יום. צמחונים או ספורטאים יכולים לאכול יותר מביצה אחת ביום. אין בהכרח קשר בין רמות הכולסטרול בדם לבין כמות הביצים שאוכלים".

  

עריכה: מיכל דאבי

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
18/11/2016

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


שקשוקה
שקשוקה  |  (צילום אילוסטרציה, ingimage)
Paris