ד"ר מאיה רוזמן

מתכון לקאפקייקס בננות וקוקוס

במקום להגיד לילדים "זה לא רקוב, זה דבש", מאיה רוזמן הביאה מתכון שישדרג לכם את הבננות


מה אפשר לעשות עם בננות שהתבשלו יתר על המידה? ד"ר מאיה רוזמן, תזונאית קלינית, שיתפה את המאזינים בתוכניתה ב־103fm במתכון לקאפקייקס בננות וקוקוס שיפתור לכם את הבעיה

   

מרכיבים: (12 קאפקייקס)

  • 3 בננות בשלות מעוכות
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס קמח מלא
  • 2/3 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס קוקוס
  • 1/4 כוס שמן קנולה או 50 גרם חמאה מומסת
  • כף ליקר תפוזים
  • כפית אבקת אפיה
  • כפית תמצית וניל
  • קינמון

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הבננות, הקוקוס, הקמח, הסוכר, אבקת האפיה והקינמון

2. מוסיפים את הביצים, השמן/חמאה, תמצית הוניל וליקר התפוזים

3. משמנים תבנית שקעים, ממלאים בבלילה כמעט עד גובה התבנית

4. אופים ב־170 מעלות, 20 דקות (אפשר לנעוץ קיסם במרכז הקאפקייק ולראות אם יוצא יבש- זה אומר שהקאפקייקס מוכנים)

    

ד"ר רוזמן ממליצה: "בכל קאפקייק יש כ־145 קלוריות. קאפקייק אחד מתאים כארוחת בוקר או כארוחת ביניים בכל תפריט דיאטה".

     

עריכה: מיכל דאבי

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
18/11/2016

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


זה לא רקוב, זה דבש
זה לא רקוב, זה דבש  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris