ד"ר מאיה רוזמן, תזונאית קלינית, מנפצת עוד מיתוס: איך אוכלים סופגניות במהלך הדיאטה, כמה קלוריות יש בסופגניות ואיך מכינים סופגניה בריאה בבית
"במקום ארוחת הערב אפשר לאכול סופגניה, אפילו כל יום, במשך חג החנוכה", אומרת ד"ר רוזמן. "סופגניה ממוצעת מכילה כ-400 קלוריות. ארוחת ערב בדיאטה, שכוללת 2 פרוסות לחם קל, 3 כפות גבינה, ביצה קשה, וסלט ירקות עם כפית שמן אחת - מכילה כ- 350 קלוריות. למרות שזו ארוחה בריאה פחות, יתכן שלאכול סופגניה עדיף על התאפקות כל החג ובסוף התנפלות על כמה סופגניות יחד, או אפילו על תחושת התסכול שמתלווה לפעמים לוויתור על מאכלים אהובים. דיאטה נכונה צריכה להכיל גם מאכלים קצת פחות בריאים, המאפשרים לנו להתמיד".
שימו לב לקלוריות:
סופגניה גדולה רגילה קלאסית - 400 קלוריות
סופגניה גדולה במילוי שוקולד או וניל וציפוי שוקולד – מעל 600 קלוריות
סופגניה קטנה במילויים מתוחכמים וציפוי – 200-250 קלוריות (אפשר במקום 2 ארוחות ביניים בכל תפריט דיאטה).
"לגבי הערך התזונתי, בניגוד לממתקים, עוגיות ושוקולדים, הסופגניה מכילה יחסית מעט סוכר ובעיקר קמח, שזו פחמימה מורכבת שמתפרקת לאט ומשביעה לזמן ארוך יותר. ועם זאת, יש בסופגניה לא מעט חסרונות בריאותיים: הסופגניות מטוגנות בשמן שמחומם הרבה זמן ונוצרים בו חומרים מזיקים, שגם גורמים לדלקות וגם נחשבים למסרטנים. ככל שהשמן מחומם יותר זמן, נוצרים בו יותר חומרים כאלו. במאפיות רבות לא מטפלים בשמן הטיגון כמו שצריך. במקרה הטוב מחליפים אותו כל כמה ימים. במקרה הגרוע לא מחליפים את השמן בכלל, אלא רק מוסיפים קצת שמן בכל פעם, וזה מאוד לא בריא. בנוסף לזה, הסופגניה הקנויה הקלסית מכילה ריבה עם צבעי מאכל מזיקים. צבע המאכל האדום גורם לבחילות ולפעמים גם לפריחה בעור.
איך להכין סופגניה בריאה בבית: