ד"ר מאיה רוזמן

פינת המיתוסים

האם שמן דקל לא בריא?


ד"ר מאיה רוזמן מנפצת את המיתוס ומסבירה מדוע כן כדאי לצרוך שמן דקל

"רבים חושבים ששמן דקל הוא שמן לא בריא. אבל האמת היא בדיוק ההפך. מדובר בשמן שיש לו לא מעט יתרונות בריאותיים. הוא מכיל שומן רווי אבל זה לא שומן רווי רע, אלא כזה שגורם לשמן להיות מוצק בטמפרטורת החדר, ואז הוא מתאים לשימוש במאפים, במקום מרגרינות או שומני טראנס אחרים שהם לא בריאים. השומן הרווי שבשמן הדקל מורכב בעיקר מחומר המכונה חומצה פלמיתית. החומצה הזו לא נתקעת בדפנות העורקים שלנו וחשובה מאוד לתפקוד המוח. היא גם נספגת ממש במהירות לגוף, לא נאגרת כשומן והגוף משתמש בה מיד לאנרגיה".

"שמן הדקל מורכב גם ב-40% מחומצה לא רוויה, כמו בשמן הזית. הרכב השמן הופך אותו ליציב בחום והוא לא נהרס בטיגון ובאפייה. אין לשמן הדקל טעם דומיננטי, אז הוא לא משאיר טעם לוואי בבישולים ובמאפים. יש בו כמות עצומה של ויטמין E, כמעט יותר מבכל השמנים האחרים. מחקרים הראו שהוא גם גורם לעלייה בכולסטרול הטוב, יעיל נגד טרשת עורקים ומפחית את הסיכוי לסרטן. יצרניות תחליפי החלב לתינוקות מתגאות שאין שמן דקל במוצרים שלהן, בגלל שיש בו חומרים שקצת מונעים ספיגת סידן לגוף, מה שמהווה חיסרון אצל תינוקות הניזונים אך ורק מתחליפי חלב".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
16/12/2016

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris