ד"ר מאיה רוזמן

מתכון לסלט ברוקולי ואנדיב

ד"ר מאיה רוזמן עם מתכון טעים ובריא לשבת


צבעוני, טעים ובריא: סלט ברוקולי ואנדיב, בתוספת אגוזי מלך וכדורי גבינה

דוקטור מאיה רוזמן: "אני אוהבת לגוון בסלטים צבעוניים וטעימים וחשבתי להוסיף לסלט ברוקולי מאודה, אגוזי מלך וכדורי גבינה. התוצאה היא סלט עתיר ויטמין סי ונוגדי חמצון שחשובים נגד מחלות החורף". 

המרכיבים לסלט:

  •          חצי ק"ג ברוקולי (ללא הגזע העבה)
  •          3 ראשי אנדיב
  •          2 פלפלים אדומים
  •          2 פלפל צהובים
  •          2 עגבניות
  •          1 בצל סגול
  •          חצי כוס בצל ירוק קצוץ 

מרכיבים לתיבול:

  •          מיץ מלימון אחד
  •          3 כפות חומץ בלסמי איכותי
  •          חצי כפית אבקת שום גבישי
  •          2 כפות שמן זית
  •          כמה טיפות סוכרלוז נוזלי או כפית דבש
  •          חצי כפית זעתר

 תוספות אפשריות:

  •          אגוזי מלך קצוצים
  •          כדורי גבינה בתיבול זעתר

אופן ההכנה:

  1.       מאדים את הברוקולי כ-8-10 דקות עד שהוא מתרכך.
  2.       בינתיים חותכים את האנדיב לטבעות
  3.       את שאר הירקות חותכים לקוביות
  4.       מצננים מעט את הברוקולי וחותכים גם אותו
  5.       מערבבים עם שאר הירקות
  6.       מוסיפים את התיבול
  7.       מוסיף מלמעלה אגוזי מלך קצוצים ו/או כדורי גבינה

 לאכול כארוחת ערב דיאטטית בכל תפריט.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
27/01/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מתכון לשבת
מתכון לשבת
Paris