ד"ר מאיה רוזמן עם מתכון טעים ובריא לשבת
צבעוני, טעים ובריא: סלט ברוקולי ואנדיב, בתוספת אגוזי מלך וכדורי גבינה
דוקטור מאיה רוזמן: "אני אוהבת לגוון בסלטים צבעוניים וטעימים וחשבתי להוסיף לסלט ברוקולי מאודה, אגוזי מלך וכדורי גבינה. התוצאה היא סלט עתיר ויטמין סי ונוגדי חמצון שחשובים נגד מחלות החורף".
המרכיבים לסלט:
- חצי ק"ג ברוקולי (ללא הגזע העבה)
- 3 ראשי אנדיב
- 2 פלפלים אדומים
- 2 פלפל צהובים
- 2 עגבניות
- 1 בצל סגול
- חצי כוס בצל ירוק קצוץ
מרכיבים לתיבול:
- מיץ מלימון אחד
- 3 כפות חומץ בלסמי איכותי
- חצי כפית אבקת שום גבישי
- 2 כפות שמן זית
- כמה טיפות סוכרלוז נוזלי או כפית דבש
- חצי כפית זעתר
תוספות אפשריות:
- אגוזי מלך קצוצים
- כדורי גבינה בתיבול זעתר
אופן ההכנה:
- מאדים את הברוקולי כ-8-10 דקות עד שהוא מתרכך.
- בינתיים חותכים את האנדיב לטבעות
- את שאר הירקות חותכים לקוביות
- מצננים מעט את הברוקולי וחותכים גם אותו
- מערבבים עם שאר הירקות
- מוסיפים את התיבול
- מוסיף מלמעלה אגוזי מלך קצוצים ו/או כדורי גבינה
לאכול כארוחת ערב דיאטטית בכל תפריט.
האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
27/01/2017
מתכון לשבת