רגע לפני שבת: כמו בכל שבוע, ד"ר מאיה רוזמן עם מתכון דיאטטי ובריא
מלבני שיבולת שועל ותפוחים הם מאפה קל להכנה, עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים B, ומכילה גם ויטמין A, אשלגן ומגנזיום.
המצרכים:
- 3 ביצים גדולות או 4 מדיום
- 3 תפוחים
- 1 גזר
- כוס וחצי (200 גרם) שיבולת שועל
- כוס סוכר חום
- כף דבש
- חצי כוס קמח מלא
- כפית אבקת אפיה
- רבע כוס קוקוס
- 100 גרם חמאה + שליש כוס שמן קנולה (או 3/4 כוס שמן קנולה)
- מיץ מחצי לימון
- מיץ מחצי תפוז
- חצי כפית קינמון
- כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
- חותכים את התפוחים לחלקים (ללא הפנים) ואת הגזר ושמים במעבד מזון סכין תחתונה, יחד עם שיבולת השועל. מפעילים כמה דקות עד שהתפוחים והשיבולת טחונים יחסית.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסוכר ומפעילים לדקה נוספת.
- מוסיפים את שאר החומרים ומפעילים עוד 2-3 דקות עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מכניסים לתבנית מלבנית משומנת
- אופים בתנור כחצי שעה ב- 180 מעלות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מחלקים ל- 30 פרוסות מלבניות, 130 קלוריות במלבן. אפשרי כנשנוש ביניים בכל תפריט דיאטה.
האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
17/02/2017