ד"ר מאיה רוזמן

מתכון למלבני שיבולת שועל ותפוחים

רגע לפני שבת: כמו בכל שבוע, ד"ר מאיה רוזמן עם מתכון דיאטטי ובריא


מלבני שיבולת שועל ותפוחים הם מאפה קל להכנה, עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים B, ומכילה גם ויטמין A, אשלגן ומגנזיום.

המצרכים:

  •          3 ביצים גדולות או 4 מדיום
  •          3 תפוחים
  •          1 גזר
  •          כוס וחצי (200 גרם) שיבולת שועל
  •          כוס סוכר חום
  •          כף דבש
  •          חצי כוס קמח מלא
  •          כפית אבקת אפיה
  •          רבע כוס קוקוס
  •          100 גרם חמאה + שליש כוס שמן קנולה (או 3/4 כוס שמן קנולה)
  •          מיץ מחצי לימון
  •          מיץ מחצי תפוז
  •          חצי כפית קינמון
  •          כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1.       חותכים את התפוחים לחלקים (ללא הפנים) ואת הגזר ושמים במעבד מזון סכין תחתונה, יחד עם שיבולת השועל. מפעילים כמה דקות עד שהתפוחים והשיבולת טחונים יחסית.
  2.       מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסוכר ומפעילים לדקה נוספת.
  3.       מוסיפים את שאר החומרים ומפעילים עוד 2-3 דקות עד שנוצרת תערובת אחידה.
  4.       מכניסים לתבנית מלבנית משומנת
  5.       אופים בתנור כחצי שעה ב- 180 מעלות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

מחלקים ל- 30 פרוסות מלבניות, 130 קלוריות במלבן. אפשרי כנשנוש ביניים בכל תפריט דיאטה.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
17/02/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris