ד"ר מאיה רוזמן

מתכון לפשטידת ברוקולי על מצע קרם בטטה

ד"ר מאיה רוזמן עם מתכון לפשטידה שתרענן לכם את תפריט הדיאטה


ד"ר מאיה רוזמן, תזונאית קלינית, שיתפה את המאזינים בתוכניתה ב־103fm במתכון לפשטידת ברוקולי על מצע בטטה. את כמות הקלוריות תבחרו אתם

  

מרכיבים לפשטידה:

  • 1 ק"ג ברוקולי טרי או קפוא
  • גביע קוטג 
  • גביע גבינה לבנה 5% (או 50 גרם גבינה בולגרית) 
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח או סובין או פירורי לחם
  • כף אבקת מרק בצל או פטריות
  • תבלינים

  

מרכיבים לקרם:

  • בטטות
  • ביצה
  • כף קוטג' או כף שמנת לבישול
  • תבלינים

   

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הברוקולי

2. מערבבים עם שאר החומרים

3. מכינים פירה מהבטטות

4. מערבבים את הפירה עם התבלינים והביצה (אפשר לווסיף כף קוטג' או כף שמנת לבישול)

5. משטחים את הבטטות על תבנית מלבנית ועליהן שופכים את תערובת הברוקולי

6. אופים בתנור בחום של 180 מעלות, חצי שעה

  

ד"ר רוזמן ממליצה: "אם מחלקים את הפשטידה ל־6 חתיכות, כל חתיכה שווה כ־250 קלוריות ואפשר לאכול את זה במקום ארוחה הכוללת חלבון ופחמימה, יחד עם סלט ירקות". אם אתם פחות בעניין של מצע בטטה, כך גם הקלוריות יירדו בהתאם- "1/6 מהפשטידה ללא הבטטות, שווה כ־150 קלוריות בלבד ומתאימה כמנת חלבון בכל תפריט דיאטה".

   

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
10/03/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פשטידת ברוקולי
פשטידת ברוקולי
Paris