ד"ר מאיה רוזמן

מתכון לעוגת תפוחים עם פירורים

פרוסת עוגה בפחות ממאה קלוריות? כן, זה אפשרי


ד"ר מאיה רוזמן, תזונאית קלינית, שיתפה את המאזינים בתוכניתה ב־103fm במתכון לעוגת תפוחים עם פירורים שתתאים גם למי ששומר על הגזרה • ותודה למטופלת חוה

  

מרכיבים:

  • 13 תפוחי סמית מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 3 כוסות קמח מלא
  • 3 חלמונים
  • לימון אחד חתוך לחמישה חלקים
  • כוס סוכר חום
  • כפית קינמון
  • כוס מים
  • כוס סוכר
  • שקית אפקת אפייה או קמח תופח כשר לפסח           

   

אופן ההכנה:

  1. מרככים את התפוחים במים ולימון
  2. כשהתפוחים מתרככים, מסננים את המים ומוציאים את הלימון
  3. מכינים בצק פירורים בעזרת הידיים או עם פולסים בסכין התחתונה במעבד מזון
  4. שמים חצי מהפירורים בתבנית מלבנית גדולה ומשומנת
  5. על הפירורים מפזרים את התפוחים
  6. שופכים את שאר הפירורים מעל
  7. מפזרים 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות, כף סוכר חום וקינמון
  8. אופים בתנור ב־170 מעלות, 50-45 דקות
  9. חותכים ל־42 ריבועים

  

ד"ר רוזמן ממליצה: "בכל בפרוסת עוגה יש כ־87 קלוריות, כך שהיא יכולה להתאים כארוחת ביניים בכל תפריט דיאטה"

   

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
31/03/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


תפוח
תפוח  |  (צילום אילוסטרציה: ingimage)
Paris