פרוסת עוגה בפחות ממאה קלוריות? כן, זה אפשרי
ד"ר מאיה רוזמן, תזונאית קלינית, שיתפה את המאזינים בתוכניתה ב־103fm במתכון לעוגת תפוחים עם פירורים שתתאים גם למי ששומר על הגזרה • ותודה למטופלת חוה
מרכיבים:
- 13 תפוחי סמית מקולפים וחתוכים לקוביות
- 150 גרם חמאה רכה
- 3 כוסות קמח מלא
- 3 חלמונים
- לימון אחד חתוך לחמישה חלקים
- כוס סוכר חום
- כפית קינמון
- כוס מים
- כוס סוכר
- שקית אפקת אפייה או קמח תופח כשר לפסח
אופן ההכנה:
- מרככים את התפוחים במים ולימון
- כשהתפוחים מתרככים, מסננים את המים ומוציאים את הלימון
- מכינים בצק פירורים בעזרת הידיים או עם פולסים בסכין התחתונה במעבד מזון
- שמים חצי מהפירורים בתבנית מלבנית גדולה ומשומנת
- על הפירורים מפזרים את התפוחים
- שופכים את שאר הפירורים מעל
- מפזרים 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות, כף סוכר חום וקינמון
- אופים בתנור ב־170 מעלות, 50-45 דקות
- חותכים ל־42 ריבועים
ד"ר רוזמן ממליצה: "בכל בפרוסת עוגה יש כ־87 קלוריות, כך שהיא יכולה להתאים כארוחת ביניים בכל תפריט דיאטה"
האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
31/03/2017
תפוח  | (צילום אילוסטרציה: ingimage)