ד"ר מאיה רוזמן

מתכון פשטידת כרובית וצ'יה

מאיה רוזמן מביאה מתכון לפשטידת כרובית. והמחיר? רק 140 קלוריות למנה


ד"ר מאיה רוזמן, תזונאית קלינית, שיתפה את המאזינים בתוכניתה ב־103fm במתכון לפשטידת כרובית וצ'יה. אם תחלקו את הפשטידה תקבלו מנה בפחות מ־150 קלוריות!

  

מרכיבים:

  • כרובית בינונית (בערך 800 גרם או שקית קפואים)
  • 3 ביצים
  • 250 גרם קוטג' 3%
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • בצל סגול קצוץ
  • חצי כפית אבקת שום גבישי או שיני שום כתושות
  • פפריקה
  • כורכום
  • כף צ'יה 

  

אופן הכנה:

1. מבשלים כרובית בינונית עד שהיא נהיית רכה

2. מועכים לפירה ומערבבים עם הביצים

3. מוסיפים את כל המצרכים ומערבבים

4. אופים את כל הבלילה בתבנית עגולה, 180 מעלות כ־40 דקות

  

ד"ר רוזמן ממליצה: "הפשטידה כולה מכילה 850 קלוריות, ואפשר לחלק אותה לשישה חלקים גדולים. כל מנה גדולה כזו יכולה להיות במקום מנת החלבון של הארוחה. כמות הקלוריות למנה היא בערך 140 קלוריות של חלבון איכותי".

  

עריכה: מיכל דאבי 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
14/04/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מתכון לשבת
מתכון לשבת  |  (צילום אילוסטרציה: ingimage)
Paris