כמידי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן מביאה לנו מתכונים בריאים, טעימים ופשוטים להכנה, והפעם: רולדת קצפת, וניל וגזר או תותים. רוזמן: "הבן שלי אמר לי שאפילו לא מרגישים שזה גזר".
מרכיבים לעוגה: (12 פרוסות)
מרכיבים למילוי:
1. פורסים את הגזרים ומבשלים עד שהם מתרככים
2. מועכים את הגזרים
3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף אחיד
4. מוסיפים בעדינות את החלמונים לקצף
5. מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אחידה
6. שופכים את הבלילה על נייר אפייה בתבנית מלבנית
7. אופים בחום בינוני, עשרים דקות
8. כשמוציאים את התבנית מהתנור, מגלגלים את העוגה יחד עם נייר האפייה לצורת גליל
9. מחכים עד שהעוגה תתקרר ותקבל צורה של רולדה
10. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, הוניל והפודינג
11. מחלקים לשתי קערות: בקערה אחת מוסיפים את פירה הגזר ומורחים יחד עם הקצפת במרכז הגליל
12. אחרי שמורחים את הגזר והקצפת, מגלגלים בחזרה ומורחים את שאר הקצפת בצד החיצוני של הגליל
ד"ר רוזמן ממליצה: "כל פרוסה מכילה כ־150 קלוריות, כך שאפשר לאכול אחת כארוחת ביניים בכל תפריט דיאטה".
עריכה: מיכל דאבי