מיכל דליות

מלחמת אחים

אימא לתאומים בני 12: "הם כל הזמן רבים בינהם, זה נהיה יותר ויותר קשה ככל שגדלים"


אני אמא לתאומים בגיל 12 וחצי. ככל שהם גדלים זה נהיה קשה יותר. אחד יותר רגיש ולוקח ריטלין בעוד שהשני יותר שכלתן, מעט נודניק לאחיו וגורם למאבקים ביניהם. כשהם לבד בבית מסתדרים מצוין בינם לבין עצמם. מה עליי לעשות בכדי למנוע את האווירה הלא נעימה כשאני בבית?

ראשית כל, העובדה שילדייך יודעים להסתדר לבדם כשאת לא נמצאת בבית היא נהדרת. בהיעדרותך, ילדייך יודעים להסתדר שעות אחד עם השני וזה מאד מעודד. הדבר מראה כי הם יכולים להסתדר יחד למרות השונות ביניהם. מריבות האחים שמתרחשות כשאת בבית ונובעות מיחסי אחים במטרה לסחוב אותך פנימה, לערב אותך ולקבל את תשומת הלב שלך במריבה. כשההורים בבית, הילדים מרשים לעצמם לריב את המריבות הכי אכזריות והכי גדולות בידיעה שיש הורה שמשגיח עליהם. אחים רבים וזאת עובדה. יש המון סיבות למריבה בין אחים אך כהורה, ניתן להבליג על רוב המריבות ולהתעלם. בכך, לא תמשכי את עצמך לאש ביניהם. עלינו כהורים להבין את העובדה שהמריבות מתעוררות במטרה למשוך אותנו פנימה ותפקידנו לא להיגרר אליהן ולהתייחס לסיטואציה כאילו אנחנו לא נמצאים בבית. תוכלי להכין את ילדייך ולומר להם: 'כשיש מריבה בבית אני לוקחת את התיק ויוצאת מהבית. אני לא רוצה לשמוע מריבות בבית הזה'. אם יש סיטואציות שאת יודעת שמובילות למריבה בין השניים אז עוד לפני שתפרוץ מריבה עלייך להכין את בנייך ולומר להם: 'אנחנו נמצאים עכשיו בארוחה (לדוגמא), עד היום הייתי מאיימת שאני אצא מהבית אם אשמע מריבה, מהיום אני אממש זאת ואצא ברגע שאשמע אתכם מתחילים להתווכח'. ברגע שתצאי מהבית, הסיטואציה תלמד את הילדים להבא. הם ילמדו מהחוויה, הם ילדים גדולים והם ילמדו להתמודד עם הסיטואציה. אני מניחה שלאחר תרגיל שכזה הסיטואציה תיפתר.

עריכה: איתמר זיגלמן

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
09/06/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


תאומים
תאומים  |  (צילום אילוסטרציה, ingimage)
Paris