ד"ר מאיה רוזמן

ריקבון זה טוב?

ד"ר רוזמן: "העובש מייצר את הטעם והמרקם של הגבינה והוא בוודאות לא מזיק לבריאות"


אני רוכשת מידי פעם גבינות רקובות, כגון רוקפור, האם זה בריא לאכול עובש?

תלוי איזה עובש. אנטיביוטיקה גם כן עשויה מעובש והיא עוזרת לנו כנגד מחלות. יש עובש שמזיק ויש עובש שמועיל. העובש על גבינת הרוקפור בוודאות אינו מזיק לבריאות ואף בריא. הקפידי לא לצרוך יותר מידי גבינת רוקפור כדי לא להשמין. בבשר לדוגמא קיים ריקבון שמתבצע בתהליך של עישון בשיטה רטובה או יבשה. כך האנזימים שיש בבשר מרככים את בשר. תהליך הריכוך לא פוגע בבשר ובערך התזונתי שלו אלא מאפשר לו טעם טוב יותר. 

עריכה: איתמר זיגלמן

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
09/06/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


גבינות
גבינות  |  (צילום אילוסטרציה, ingimage)
Paris