אלון גל

"הסביבה שאנו חיים בה מגדירה כישלון בצורה מניפולטיבית"

מתי יודעים ללכת אחר התשוקה ומתי מבינים שהיא לא מביאה פרנסה?


אני איש היי-טק מצליח בן 40, בשנתיים האחרונות אני מאמן אישי ומלווה אנשים עם מחלות כרוניות והתשוקה שלי נמצאת בתחום הזה. אני מתלבט האם לשנות תחום מאחר והשוק בתחום זה מאוד רווי ושינוי כזה יגרום לפער כלכלי בהשוואה למצבי כיום. הכנתי תכנית פעולה למשך שנה. האם כדאי לעזוב את ההיי-טק ואיך אדע מתי להפסיק לנסות את מזלי בתחום החדש?

זהו אכן ענף שונה לחלוטין. לא פשוט להיות עצמאי בתחום 'המיומנויות הרכות' ולהקים עסק לבד. ההשקעה כלכלית שלך בעסק תדרוש ממך הפסד כלכלי. ישנה מחשבה אוטומטית שבמידה ואחליף את ה-'מזדה' שלי ואשלם 50 אלף שקל יותר עבור רכב אחר, אני אהיה מאושר יותר. זוהי שטות מוחלטת. תוותר על התשוקה שלך, קח סיכון מחושב כך שתוכל לחזור להיי-טק אחרי שנה של ניסיונות בתחום החדש. אם לא הייתה לך את היכולת לקחת סיכון ואתה חושש להמר על חייך אז היינו בוחנים מחדש אם הצעד נכון עבורך. מכיוון שאתה כל-כך רוצה לנסות את התחום החדש ויש לך תוכנית שמגדרת את הסיכון שלך, כך שתוכל להתחרט ולחזור במקרה של חוסר הצלחה, אז אין סיבה לחשוש. אתה צריך לקבוע לעצמך מינימום הכנסה כספית בשנה ובמידה ואינך מספק אותה עליך ללכת לחפש פתרונות חדשים להשלמת הכנסה. במידה ולא תמצא את מקומך תוכל לחזור להיי-טק. תוכל לבצע השלמת הכנסה בלימודים פרטיים או הדרכות על היי-טק לנוער. הסביבה שאנו חיים בה מגדירה כשלון בצורה מניפולטיבית, היא טוענת שכשלון הוא כשאנחנו מציבים לעצמנו מטרה מסוימת ומקבלים תוצאה שאיננו מרוצה ממנה. זוהי טעות. כישלון הוא כשאני רוצה להשיג מטרה מסוימת ולא יוצא לנסות להשיג אותה מתוך פחד. אנשים מבינים זאת מאוחר מידי כשהם מסתכלים לאחור וחשים כישלון. הם חשים כישלון לא כי הם ניסו ונפלו, אלא כי הם לא העזו לנסות. אל תוותר על התשוקות שלך כי אתה תתחרט על כך בעתיד.  קח סיכונים מחושבים ואל תוותר על התשוקה בחיים שלך.

עריכה: איתמר זיגלמן

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
07/07/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris