גלעד שלמור ודורון הרמן

"אנחנו רוצים שהנהגים ידעו שהמשטרה יכולה להופיע מכל מקום"

רפ"ק עמר על שיטות המשטרה למנוע שימוש בסלולרי בעת נהיגה


ברהנו טגניה שוחח עם רפ"ק ארז עמר על השיטות החדשות של המשטרה למנוע מנהגים שימוש בסלולרי במהלך הנהיגה: "כמות הנפגעים מתאונות דרכים עולה כתוצאה מהטכנולוגיה בתוך הרכב"

מגפת תאונות הדרכים בישראל אינה נפסקת, כל שנה מצטרפים עוד ועוד הרוגים לסטטיסטיקה. רפ"ק ארז עמר, מפקד משטרת התנועה הארצית במחוז מרכז סיפר על השיטות החדשות של משטרת ישראל לאיתור נהגים המשתמשים בטלפון הנייד בזמן נהיגה: "מדובר בעבירות הנגרמות עקב הסחת דעת, עבירות שנוצרות בעקבות כל מה שעושה הנהג כשאינו עוסק בנהיגה בלבד. הסחת דעת גורמת לחוסר ריכוז של הנהג בכביש ובעצם גורמת לנהג לא להתמקד במתרחש בכביש. כל הטכנולוגיה המתקדמת היום שנמצאת בכלי הרכב גורמת לנהג להתעסק בהמון דברים מלבד הנהיגה. יש המון מסכים ברכב מלבד המכשיר הנייד שמעלים את כמות התאונות. זו מכת מדינה בכבישי בישראל. בכל העולם כמות המפגעים עולה כתוצאה מהטכנולוגיה ברכב. אין מספרים מדויקים לכך כי מאד קשה אחרי תאונה להוכיח אם התאונה נעשתה עקב היסח דעת או משהו אחר אך אכן מדובר בעלייה משמעותית".

על האמצעים הטכנולוגיים החדשים שאימצה משטרת ישראל מספר: "אגף התנועה החליט להשתמש באמצעים חדשים. הכנסנו משקפות מיוחדות שמאפשרות לראות למרחק ומאפשרות לנו לראות את הנהג מבצע עבירה. אחרי שאתה קולט את הנהג ניתן להודיע בקשר לשוטרת שתעצור אותו. יש לנו מצלמות מקצועיות שיכולות לתעד את האירוע. אי אפשר להתווכח עם התמונה. בנוסף יש לנו את  יחידת 'עטלף' המפעילה בלוני תצפית המשמשים את המשטרה בין היתר בכדי לזהות עבירות תנועה בכביש. הבלונים מרחפים באוויר ומאפשרים לנו עיניים מלמעלה על המתרחש למטה".

על החוסר בכוח האדם במשטרת ישראל טען רפ"ק עמר: "אנחנו רוצים להגביר את ההרתעה. אנחנו רוצים שהנהג ידע שאנחנו יכולים להיות בכל מקום ולהגיח מכל מקום ואפילו יש לנו שוטרים עם תלבושות הסוואה. אנחנו רוצים שהנהג יבין כשכהוא נמצא בכביש הוא לא יכול לדעת מאיפה יגיח השוטר. החמרנו את הענישה לאחרונה, מדיניות המעצרים שלנו השתנתה וכיום אנו לוקחים נהגים שמבצעים עבירות מסכנות חיים למעצר, לעיתים גם ל-24 שעות עד שהם פוגשים שופט. זה מאד מרתיע אדם נורמטיבי לבלות את הלילה בתא מעצר. יש לנו עוד אמצעים נוספים שאינני יכול לפרט. אדם המסמס במהלך נהיגה ייקנס על סך אלף שקלים ויצבור חמש נקודות על שימוש בנייד במהלך הנהיגה. אנחנו מאד ממוקדים בכבישים שבהם יש ריבוי תאונות דרכים חמורות, כבישים אדומים וכבישי מיקוד. אנחנו מתמקדים ואכן רואים ירידה משמעותית במספר תאונות הדרכים באזורים אלו".

 

 

עריכה: איתמר זיגלמן

02/08/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


(צילום אילוסטרציה: ingimage)
Paris