ד"ר מאיה רוזמן

מתכון למאפינס קינואה וברוקולי

ד"ר מאיה רוזמן עם המתכון המלא למאפינס בריאות • 65 קלוריות ליחידה


כמידי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן מביאה לנו מתכונים בריאים, טעימים ופשוטים להכנה, והפעם: מאפינס קינואה וברוקולי עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמין בי, נוגדי חמצון וחלבונים.

  

מרכיבים: (12 מאפינס)

  • 800 גרם פרחי ברוקולי מאודים או מיני ברוקולי קפוא
  • 100 גרם קינואה (לפני בישול)
  • 3 ביצים
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות שיבולת שועל גרוס עדין
  • כף אבקת מרק בצל מרכיבים טבעיים
  • תבלינים

   

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הקינואה במים עם כפית מלח במשך רבע שעה עד שכל הנוזלים נספגים בקינואה

2. מערבבים את הקינואה עם הביצים, הטחינה, שיבולת השועל והתבלינים

3. משמנים בספריי שמן תבנית של 12 מאפינס ויוצקים את התערובת

4. אופים בתנור בחום של 170 מעלות, חצי שעה

  

ד"ר רוזמן ממליצה: "בכל מאפין יש כ־65 קלוריות, כך שאפשר לאכול שלושה כאלו יחד עם סלט גדול או ירקות בתנור בכל תפריט דיאטה".

  

עריכה: מיכל דאבי

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
20/10/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מאפינס קינואה וברוקולי
מאפינס קינואה וברוקולי  |  (צילום: ד"ר מאיה רוזמן)
Paris