מאזינה שעלתה לשידור ב־103fm שוחחה עם ד"ר מאיה רוזמן ושיתפה בבלבול שהיא חשה אודות הפריכיות: מצד אחד חשבה, כמו כולנו, שהפריכיות זה מזון דיאטטי, מצד שני לאחרונה שמעה שבכלל לא מומלץ לאכול אותן. מה נכון?
"שמעתי הרצאה ובה נאמר שכלל לא מומלץ לאכול פריכיות- לא בדיאטה ולא באופן כללי", פתחה המאזינה, "חשבתי שפריכיות יכולות להוות תחליף לאוכל, כך שאשמח לשמוע מה דעתך".
"פריכיות אכן נתפסות כדיאטטיות", אישררה מאיה את דבריה של המאזינה, "מבחינה בריאותית אני בעד הפריכיות כיוון שהן עשויות מרכיבים טבעיים יחסית כמו אורז, כוסמת ומלח. אלה שעשויות מאורז מלא, בניגוד למיתוס, אין איתן בעיה. בקליפת האורז המלא עלולה להימצא מתכת רעילה, אבל המתכת נמצאת בעוד הרבה מזונות ולא צריך להתייחס אליה".
"אני חושבת שזו טעות להתייחס לכמות הקלוריות ליחידה", הוסיפה רוזמן, "הרי בסופו של דבר אוכלים הרבה יותר מיחידה אחת. במאה גרם של פריכיות יש 350-300 קלוריות, מספר לא מועט. כל פריכית מכילה כ־30-20 קלוריות וזה כיוון שהפריכית מלאה באוויר, זה הרי אורז מנופח ואני אישית לא שבעה מאוויר עם אורז".
"במאה גרם לחם, לדוגמא, יש בערך 180 קלוריות- חצי מהכמות בפריכיות", הרחיבה, "מה גם שכאשר אוכלים סנדוויץ', לוקחים פרוסה אחת וסוגרים עם אחרת, בניגוד לפריכיות מהן אי אפשר להכין סנדוויץ' אז מורחים כל פעם עוד כף קוטג' על כל פריכית, ובסוף אוכלים חצי קופסת קוטג' שזה 100 קלוריות שגם אותן סופרים".
אם בכל זאת אתם רוצים לאכול פריכיות ועדיין לשמור על הגזרה, לרוזמן יש פיתרון עבורכם: "אפשר להשאיר את הפריכיות כגיוון, למשל: אוכלים ארוחת צהריים גדולה ומשביעה. אם אחר כך שותים קפה ורוצים משהו מתוק לידו, אפשר לאכול 15-12 פריכיות קטנות, אלה בטעם דבש, וניל וקינמון", אמרה ולבסוף וסיכמה: "אפשר לאכול את הפריכיות כנשנוש ולא כתחליף לארוחה מלאה".
עריכה: מיכל דאבי