איפה הכסף
עם ענת דוידוב

סדקים ראשונים בברצלונה

"כבר אפשר לראות ירידה בתיירות כי המבקרים חוששים להגיע לעיר"


ענת דוידוב שוחחה עם גיל הוד, מומחה לפיננסים במטרה להבין את הנזקים הכלכליים שעלולים להתרחש בעקבות עצמאות קטלוניה: "יתייחסו אליה כמו אל בריטניה"

בעקבות ההכרזה של קטלוניה על עצמאות וביטולה על ידי הפרלמנט, התייחס המומחה לכלכלה, גיל הוד לנזקים הכלכליים העתידים באזור: "הזווית הכלכלית היא בעייתית בתווך קצר, העולם כמנהגו נוהג אך כבר היום ניתן לראות את הסדקים שעם הזמן הם רק ילכו ויתעצמו. אמנם בתי הקפה מלאים כעת וישנה הרגשה טובה במדינה אך ניתן כבר היום לראות ירידה ב-15% בתיירות העירונית מזו שהייתה בשנה שעברה, זו מעידה על חשש מסוים של התיירים להגיע לעיר. אותה ברצלונה בה אנשים אוהבים לטייל גורמת לתיירים לחשוש מלהגיע אליה, אנשים לא רוצים לחופשה באזור מחשש שיעמדו בפקקים כתוצאה מהפגנות וחסימות כבישים, אנשים מחפשים וודאות. הקטלונים סומכים על הכלכלה שלהם המבוססת על תיירות, שירותי נמל, טכנולוגיה רפואית ועוד, הם סומכים עליה כי קטלוניה היא מחוז וחבל ארץ עשיר. האבטלה בקטלוניה עומדת על 13% בעוד שבספרד ישנם 17%".

"ישנם בנקים שטוענים שיעזבו כבר עכשיו את המדינה", סיפר גיל הוד: "אם קטלוניה תגיע לעצמאות הבנקים הקטלונים יתחזקו מאד אך לעת עתה הבנקים שקיימים באזור רק מתרחקים. ישנו חשש של ניתוק מגוש האירו בעוד שמדינות מסוימות הבהירו שהם נגד התנתקות קטלוניה מספרד, יהיה איזשהו 'חרם' בין קטלוניה לשאר אירופה, יתייחסו אליה כמו אל בריטניה".

 

עריכה: איתמר זיגלמן

29/10/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ברצלונה
ברצלונה  |  (צילום: נתי שוחט, פלאש 90)
Paris