איפה הכסף
עם ענת דוידוב

אז על מה שובתים המורים בתיכונים?

ענת דוידוב: "אנו מפגרים הרבה אחרי מדינות ה-OECD גם במשכורות וגם בהישגי התלמידים"


"אז על מה שובתים המורים בתיכונים? הנה כמה מספרים על השכר של האנשים שמופקדים על החינוך של הילדים שלנו, כל המספרים ברוטו, על פי נתוני ארגון המורים:

שכר למורה מתחיל- כ- 6400 שקלים, שכר למורה בתיכון עם ותק של 20 שנה, עם תואר ראשון- כ- 10,000 שקלים, שכר למורה עם ותק של 35 שנים, לפני פרישה- עד  14,000 שקלים. תנו לי הגדרה אחרת לנתונים האלה חוץ מביזיון?

חייבים לדייק עם עוד כמה פרטים, שהרי האוצר מספק מתבסס על מספרים שונים. למשל, תוספות של תשלום עבור מבדקי מבחני בגרות, שעות מחנך, יציאה לטיולים כמורים מלווים, הכל אמור להצטרף לשכר החודשי, נקודתית, ולא לשכר הפנסיוני...כמה מורים נמצאים בתוך מעגל התשלומים הזה? כרבע מציבור המורים.  מוסכם שמורה מתחיל לא יכול לקבל שכר מעליב של 6000 שקלים, ולכן המאבק על התוספת ל- 8000 שקלים מוצדק. ומה עם תוספת למורים הוותיקים שזה עתה שמעתם איך נראה תלוש השכר העלוב שלהם? תחזיקו טוב- האוצר מציע להם תוספת "ענקית", 60 שקלים! מדהים!

משרד החינוך תומך, אבל הכסף, רבע מיליארד שקלים, שחלילה לא יבוא מהקופה שלו. בלי קשר, משרד החינוך מבזבז בינתיים מיליונים על קמפיינים! אם תשאלו אותנו, מורים צריכים להיות בראש סולם השכר במשק. אנחנו מפגרים הרבה אחרי מדינות ה OECD, גם במשכורות וגם בהישגי התלמידים. כי בתנאים האלה, איזה אדם שפוי רוצה ללכת היום להוראה?"

12/11/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris