איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"חברת 'החדשות' תפוצל מוקדם מהצפוי"

השר איוב קרא על השינויים שהוא מתכנן בשוק התקשורת הישראלי


ענת דוידוב שוחחה עם שר התקשורת איוב קרא שהתייחס לשינויים הצפויים בעולם התקשורת: "אוריד את חבילות הבסיס של ספקי הטלוויזיה ל-50 שקלים בחודש"

השר איוב קרא נכנס לתפקידו במשרד התקשרות לאחר תקופה ארוכה בה נוהל תיק התקשורת על ידי ראש הממשלה, בנימין נתניהו שהספיק לפצל את ערוץ 2, לסגור את רשות השידור ולהקים את תאגיד השידור 'כאן' שלאחרונה נמצא בסכנת סגירה. על ביקורו הראשון ברדיו FM103, על כניסתו לתפקיד ועל השינויים הצפויים בעולם התקשורת סיפר השר קרא: "אני מאד מופתע לטובה מהתחנה שלכם, תמיד טוב לבקר בתחנה תוססת כמו שלכם וברדיו האזורי בפרט. הוא מייצר אווירה מאד מקצועית, מאד טובה ועניינית". על פרשת בזק וכתבי האישום התייחס שר התקשורת וטען: "לא התעסקתי בפרשה הזו מאז שנכנסתי לתפקידי ואני לא מתכוון להתייחס אליה גם עכשיו, אני שומר על מערכת המשפט והחוק בישראל שתמצא את כל ההליכים, אני לא האיש שקובע בעניין, חברת בזק כבר נמכרה לגורם פרטי וזה כבר לא עניין של משרד התקשורת. אני מעריך שבסופו של דבר כשהפרשה תגמר אוכל להביע את דעתי עליה, אין לי מסקנות עד כה בפרשה ואני למעשה עוצם עיניים עד שהיא תסתיים".

כשנשאל האם כיום הוא עצמאי בשטח סיפר: "ראש הממשלה אמר לי רק לדאוג לטובת הציבור, הוא מעולם לא התערב בעבודתי, לא שאל אותי שאלות, הוא סומך עליי כשר לבצע את תפקידי ולעשות טוב לשוק התקשורת".

עשרה ימים לאחר פיצול ערוץ 2 טען השר: "אני שמח מאד שלמרות שלא נתנו לי לשנות את החקיקה בנושא והיה עליי לחץ גדול למנוע את הפיצול הזה, הוא אכן קרה. אני מודד את ההצלחה של הערוצים דרך הרייטינג ולמיטב ידיעתי מאז הפיצול הרייטינג רק עלה, זה אומר שהפיצול מבחינת הציבור תפס. הסיוע שאתן לערוצים הקיימים בהורדת רגולציה, בחיסכון בכספים עבור הרישיונות והערבויות יאפשרו להם לפעול כראוי. על פיצול חברת 'החדשות' העתידי הוסיף: "על פי החוק חברת 'החדשות' תהיה חייבת להתפצל בעוד כשלוש שנים אך אני מעריך שהפיצול יתרחש מוקדם מהצפוי. יש לנו אפשרות לייצר תכנים טובים בארץ".

כשנשאל על הוזלת חבילות השידור השיב שר התקשורת: "אני חושב שזה דבר מתבקש, אני מאמין שבתחילת השנה כבר אקבע תקנות חדשות להורדה דרמטית של חבילת השידור כך שמי שרוצה יוכל להשיג חבילת ערוצים בסיסית ב-50 שקלים בלבד".

על החששות לסגירת תאגיד השידור שהחליף את רשות השידור טען ח"כ קרא: "התאגיד זהו גוף המחייב אותי להתערב למען הצלחתו, אני לא מתכוון לפגוע בו ואני מאמין שצריך להיות לנו שידור ציבורי בישראל. מנגד אין מידתיות בין ההשקעה, 700 מיליון שקלים מכספי הציבור, לתמורה שהיא אחוזי הצפייה הנמוכים בממוצע של 2%. לא עושים שידור ציבורי רק כדי להגיד שיש לנו שידור ציבורי. לא נסגור את חדשות ערוץ הראשון אף אנחנו חושבים שצריכה להיות חברת חדשות כמו בערוצים המתחרים. לא ייתכן שהיינו ב-5-6% וכיום אין רייטינג. מדובר על ערוץ שרץ כבר חצי שנה. אינני רוצה לסגור את הערוץ וצריך לעזור לו לעמוד על הרגליים".

"אני מקדם כיום חוק למיסוי פייסבוק וגוגל", הכריז השר איוב קרא: "ח"כ מיקי רוזנטל, ח"כ מיקי זוהר והרב גפני מובילים את הנושא כחוק משולב בין אופוזיציה לקואליציה ויש לו סיכוי גדול לעבור. החוק מזהה שצריך לאפשר תחרות הוגנת לערוצים המסחריים מול החברות הזרות. אני נגד מיסוי חברות זרות שמשקיעות בבתי מלון ומיזמים עסקיים בישראל אך בעולם התקשורת של ישראל הם לוקחים את עוגת הפרסום ללא השקעה. אנחנו מתכוונים שבחוק הנ"ל יהיה מיסוי מתוך המחזור של החברות שיהפוך לקרן קידום הטלוויזיה הקולנוע עם ועדה מקצועית שתקבע את התכנים הנחוצים לציבור, אותה ועדה תוציא מכרזים שהערוצים והרדיו יוכלו להתחרות עליהם. בכך תוכל פייסבוק להתחרות אבל תהיה חלוקה שווה בין כולם".

 

עריכה: איתמר זיגלמן

14/11/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


שר התקשורת איוב קרא
שר התקשורת איוב קרא  |  (צילום: הדס פרוש, פלאש 90)
Paris