כמידי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן מביאה לנו מתכונים בריאים, טעימים ופשוטים להכנה, והפעם: סופגניות מקמח מלא שמכירה הדוקטור עוד מהילדות. הסופגניות דיאטטיות, קלות להכנה ו"טעימות בטירוף", כדברי רוזמן. רק אל תתפלאו אם ייצאו להם קרניים במהלך הטיגון.
מרכיבים:
1. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והסוכר
2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד שמקבלים בלילה סמיכה ואחידה
3. מחלקים לתבנית מאפינס (בצורת כדורים) משומנת
4. אופים בחום של 170 מעלות, חצי שעה
5. אחרי שמוציאים את הסופגניות מהתנור, מברישים במעט חמאה מומסת ומפזרים מעל אבקת סוכר
* אפשר להוסיף ריבה או ריבת חלב (עוד 20 קלוריות בכפית), או שוקולד (תוספת של 80 קלוריות בכפית)
ד"ר רוזמן ממליצה: "בסופגניה אחת יש כ־75 קלוריות בלבד, כך שסופגניה כזאת מתאימה כארוחת ביניים בכל תפריט דיאטה".
עריכה: מיכל דאבי