איפה הכסף
עם ענת דוידוב

כך תעברו את הסדר בלי לקרוע את הכיס

השף שאול בן אדרת: "שכל אחד מבני המשפחה יביא סיר עם המאכל שהוא הכי חזק בו"


ענת דוידוב וחגי גולן שוחחו בתוכניתם עם השף שאול בן אדרת שהתייחס לשיגעון הקניות לפסח: "בשר טוב עולה כסף, הייתי מפקפק במי שמוכר עוף בשקל"

כיצד תעבור את ליל הסדר מבלי לקרוע את הכיס? השף והבעלים של 'התרנגול הכחול' ו'קימל גלבוע', שאול בן אדרת, הציע לענת דוידוב כיצד להכין את ארוחת סדר הפסח מבלי לפשוט את הרגל: "הכל עניין של סדר וארגון. יש לתכנן את הארוחה, את הכמויות המדויקות של המצרכים ולדעת מתי לקנות את הבשר, את הירקות והדברים היבשים. דגים כדאי לקנות עד יום לפני, בשר יומיים לפני ואת הירקות אפשר בהפרש של שבוע. חלק מהדברים ניתן להקפיא ולאכסן במק עד ליום הבישולים עצמו".

"זו ממש אומנות", הדגיש: "יש לתכנן נכון באיזה כלים אנחנו רוצים להשתמש ובאיזה כלי אכסון נשאיר את השאריות. יש לתכנן מה מחממים ומתי, מה על הגז ומה בתנור. לישראלים ישנה נטייה להכין כמויות מוגזמות של אוכל אך לבסוף נחנקים מהמצות והחרוסת עוד לפני המנה הראשונה. אפשר לתת לילדים לסדר את השולחן, לאבא לזרוק את הזבל ולבצע את הקניות אבל אני ממליץ לנסות פעם אחת שכל אורח יכין מאכל מביתו שלו. לכל אחד יש את המאכל שהוא הכי טוב בו בבישולים, למה לא לנצל את זה?"

"שבוע פסח אינו שבוע רגיל. אנחנו מרבים להעמיס עגלות בכל פעם שאנחנו נכנסים לסופר ואני קורא לכולם להוריד במינון. לתכנן הכל כדי לא לזרוק. אני רואה את כמות האוכל שאנחנו זורקים במסעדות וכואב לי הלב, בואו ננסה להימנע מזה השנה. בשר טוב עולה כסף, מי שמנסה למכור לך בשר בשקל הייתי מפקפק בו מעט. שימו לב שלא כל אחד לא יכול לאכול כל כך הרבה בשר בארוחה אחת ושוב- שימו לב לכמויות. את הסדר בבתי החלטנו השנה לבצע בצמצום ללא הרבה אוכל ולכלול ארוחה קלה בלבד שלא תכביד עלינו או תגרום לעייפות. אל תעמיסו המון אוכל לצלחת ובצעו טעימות מכל המגוון אכלו בהנאה ובחוכמה. חג שמח".

 

עריכה: איתמר זיגלמן

22/03/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


שולחן פסח
שולחן פסח  |  (צילום: נתי שוחט, פלאש 90)
Paris