אילה חסון

"החוויה הזו מתערבת לחיילים במסלול החיים"

סודות סג'עייה: איך מתמודדים לוחמים עם פוסט טראומה?


אילה חסון שוחחה עם כתב 'עובדה' שסיפר על המסע שביצע עם שורדי הנגמ"ש שהושמד בסג'עייה במהלך מבצע צוק איתן: "זו הפעם הראשונה שהם ישבו יחד וסיפרו מה עבר על כל אחד מהם מהזוויות השונות"

יותר משלוש שנים לאחר צוק איתן לוחמי גדוד 13 של גולני לא מצליחים להשתחרר מהלילה הארור בסג'עייה בו הכל השתבש. לקראת יום הזיכרון ה-70 למדינת ישראל יצא כתב 'עובדה' עם 12 הלוחמים ששרדו את אסון הנגמ"ש בעזה למסע מטלטל בהרי הקרפטים עליו סיפר: "ב-9 יולי , ליל הכנסה הקרקעית לעזה, נכנסו שני נגמ"שים מלווים ב-200 טנקים ובגלל טעויות ניווט נותרו לבדם כשאחד מהם סופג פגיעה ישירה של טיל נ"ט. 2 חיילים מהנגמ"ש שדרו יחד עם לוחמי הנגמ"ש השני. הצוות שלנו נסע איתם לבקתה מבודדת שם הם סיפרו אחד לשני על מה שהם עברו. עמותת 'שביל המחר' הובילה את המסע הזה עם פסיכולוג צמוד שמטפל באנשים באמצעות הטבע".

"אותם אנשים לא נפגשו מאז אותו לילה נוראי בסג'עייה", סיפר: "זו הפעם הראשונה שהם ישבו יחד וסיפרו מה עבר על כל אחד מהם מהזוויות השונות. כל אחד מהם צייר תמונת קרב שונה. קשר ששרד את הפגיעה בנגמ"ש סיפר על הפיצוץ ושכח בכלל שהיה נגמ"ש נוסף לידו, הוא חשב שכל חבריו נהרגו ופחד להיות לבד בחושך בלב עזה מבלי לדעת מה לעשות. הוא התחנן לתגבורת אך לא ענו לו בקשר עד שהוא ראה את המ"מ שלו זוחל אליו פצוע והם ברחו יחד למקום מסתור".

"חשוב להדגיש לאותם חיילים יש גם הרבה כעס על המערכת הצבאית ואנחנו יודעים שלא קל לצאת משדה קרב. אותם אנשים סחבו איתם את העול הזה בתוכם במשך שנים ולא פרקו אותו החוצה. אותו אירוע בסג'עייה השפיע עליהם בהמשך חייהם כשהם התקשו לבחור את בנות הזוג שלהם, את מקום העבודה ועוד. מצער מאוד שאין הכרה של המדינה באנשים הללו ושישנם אלף לוחמים נוספים שממתינים לעבור מסע ריפוי שכזה אשר ממומן על ידי עמותות בלבד".

 

עריכה: איתמר זיגלמן

12/04/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


חיילים אילוסטרציה
חיילים אילוסטרציה  |  צילום: אביר סולטן\ פלאש 90
Paris