איפה הכסף
עם ענת דוידוב

רן רזניק: "ההפרטה הכי פוגענית מאז קום המדינה"

האם משרד הבריאות מעודד מהלך שיעניק טיפול מציל חיים לעשירים בלבד?


הביטוחים המשלימים של קופות החולים (או בשמם המוכר יותר: שב"ן - שירות ביטוחי נוסף) הם עסק מניב, כך עולה מנתונים שפורסמו לאחרונה, ולפיהם הצטבר בשב"ן עודף משמעותי של כ־600 מיליון שקל. נתון זה, לצד העלייה במחירי התרופות, הביאו את משרד הבריאות לקדם מהלך להכללת תרופות מצילות חיים בתוך הסל המוצע בביטוחים האלה.

בתוכנית "איפה הכסף" ב־103fm שוחחו ענת דוידוב וחגי גולן עם רן רזניק, פרשן ותחקירן הבריאות של 'ישראל היום', שהסביר כי המהלך הוא לא שיוויוני, ופוגע באוכלוסייה החלשה שלא יכולה להרשות לעצמה את התשלום הנוסף עבור השירות הביטוחי שמציעות הקופות.

"נכון להיום כל התרופות והטיפולים הנחשבים מצילים או מאריכי חיים נמצאים בסל הציבורי הממלכתי הכללי, וניתנים לכל האזרחים", הסביר רזניק, שהזהיר כי אם המהלך המוצע ייצא לפועל, "זו תהיה פגיעה אנושה - לא רק במערכת הבריאות הציבורית בישראל, אלא בחברה הישראלית. זו עלולה להיות ההפרטה הכי פוגענית שנעשתה כאן מאז קום המדינה".

בשיחה השתתף גם פרופ' גבי בן נון מהמחלקה לניהול מערכות הבריאות באוניברסיטת בן גוריון, שהצטרף לדברים ואמר כי טיפול מציל חיים כחלק מביטוח משלים יפגע בכרבע מאוכלוסיית ישראל. "הנפגעים העיקריים הם אלה המשתייכים לעשירון התחתון", אמר בן נון, "המהלך הזה מייצר סל לעניים וסל לעשירים, פוגע בזכות השיוויונית לחיים בריאים וסותר לחלוטין את העקרונות של כל ביטוח ממלכתי".

איך אתם מציעים לטפל בבעיה?
בן נון: "אפשר להפחית את הפרמיות, שכן אין סיבה שהציבור ישלם על הביטוח הרבה כל כך. אפשרות אחרת היא להעביר את הכסף הזה, שהציבור כבר שילם, לתקציב הסל הציבורי".
רזניק: "אני סבור שאת הביטוחים המשלימים היו צריכים לבטל לגמרי, אבל לכל הפחות את הכסף הזה אפשר להעביר לוועדות החריגים של הקופות".

 

עריכה: יניב מורוזובסקי

24/05/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן
סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן  |  צילום ארכיון: הדס פרוש/פלאש90
Paris