פרופ' רפי קרסו

פעם שלישית - ניתוח?

מאזין: "עברתי צינתור, וחזרתי מאז שלוש פעמים למיון" • האם בעיות בלב נגרמות מכאב נפשי או מגנטיקה?


כואב הלב: המאזין סיפר כי הוא עבר צינתור, ובכל זאת חוזר ושב לעיתים להרגיש לא טוב; מה עליו לעשות על מנת להפחית את הכאבים ומדוע המליץ לו קרסו לקחת 'ציפרלקס'? 

המאזין יוסי (53) שוחח עם פרופסור קרסו ב־103fm וסיפר כי הוא טרוד במיוחד עקב בעיות לב חוזרות ונשנות: "כבר הרבה שנים שאני שומר על בריאות הלב ועושה ספורט ופעילות גופנית. אבי היה סוכרתי ועבר ניתוח מעקפים וצינתור. לפני חודשיים במהלך פעילות גופנית הרגשתי כאב שהתחיל בושט ואחר כך עבר לחזה - שם הרגשתי דקירות.

"הלכתי לרופא, עשיתי א.ק.ג ששלח אותי מיד לבית החולים. עברתי בדיקות כלליות כולל צינתור וירטואלי ואמרו לי להיערך לצינתור. בחדר הצינתורים הרופא אמר לי שאחד משלושת העורקים הראשיים היה סתום ב־90%. 

"עברתי שמונה שנים קשות", הודה המאזין. "הוריי נפטרו ולקחתי את זה קשה. הרופא אמר שיכול להיות שיש כאן שילוב של גנטיקה ושל נפש. אחרי הצינתור עשיתי צעידה והרגשתי יותר גרוע מאשר הרגשתי לפני הניתוח, חשבתי שאני עומד להתעלף. חזרתי הביתה, הזמינו לי טיפול נמרץ ושם שוב נשלחתי לבית החולים לבדיקות - שיצאו בסדר. לאחר הצינתור הגעתי עוד שלוש פעמים נוספות לחדר המיון. נתנו לי תרופות לדילול דם וגם 'אספירין'".

ככל הנראה, הסיבה לחולשה שהרגיש המאזין קשורה לכך שהתעלם מהעובדה שעבר צינתור, והתעקש ללכת ולצעוד בדיוק את אותו המרחק שצעד לפני שעבר את ההליך הרפואי. קרסו: "כושר צריך לבנות. אחרי צינתור אפשר לעשות שיקום לב ולבנות את זה לאט לאט". עוד הוסיף קרסו והרגיע שבניגוד לגנטיקה, מצב נפשי לא בהכרח גורם לסתימה של כלי דם.

  

בום על קולי

המאזין הוסיף וסיפר כי בקרוב הוא אמור להתחיל שיקום כללי, אבל לפני כן עליו לעבור בדיקת אקו ובדיקת מאמץ. כרגע, הרופא רשם לו תרופה בשם 'קרסטור' להורדת הכולסטרול, ולכן שאל המאזין: "האם הכדורים האלה יוכלו להפחית את תופעות הלוואי שאני חווה?"

"אני לא בטוח שהתופעות קשורות לכדור", הודה קרסו. "ובכל זאת, אם אתה רואה שה'קרסטור' עושה לך לא טוב, יש היום זריקה שאתה יכול לקבל פעם בשבועיים והיא מורידה מצויין את הכולסטרול, אין לה תופעות לוואי והיא מגנה על הלב. אם יש לך ביטוח פרטי, אתה יכול לקבל את הזריקה הזאת דרך רופא המשפחה". 

בעייה נוספת ממנה סובל המאזין היא 'בומים באוזניים': "הלכתי לרופא אף אוזן גרון שיבדוק את הבעיה, והוא שלח אותי לרופא פה ולסת. יכול להיות שהרעשים קשורים למשהו לבבי?" 

"באוזן התיכונה לא אמור להיות לנו לחץ, אבל זה קורה בטיסות, למשל", השיב קרסו והסביר: "יש צינוריות שיוצאות מהאוזן הפנימית לחלל הפה, והן גורמות לרעשים. לפעמים האוזן נסתמת, וכאשר היא נפתחת שומעים 'בום'. יכול להיות שהיית מצונן וזאת הסיבה לסתימה. רופא אף אוזן גרון יוכל לתת לך ספריי לשחרר את הלחץ.

"לך לשיקום לב וקח גם משהו להורדת החרדה", המליץ קרסו. "גדלת אצל הורים חולים במחלת לב ונכנסת לחרדה נורמלית, אבל צריך לעזור לך לתפקד טוב יותר ואם תיקח משהו שמוריד את החרדה כמו 'ציפרלקס' זה יוכל לעזור לך די הרבה".

  

עריכה: מיכל דאבי

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
02/11/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris