פינת המיתוס: המיתוס גורס שירקות טריים יותר בריאים מירקות מבושלים, כי בזמן הבישול מתפרקים הוויטמינים. אז נכון שוויטמין C נהרס בחימום וויטמין A פחות, אבל במקרים מסוימים יש יתרון לירקות החמים. ד"ר מאיה רוזמן הביאה כמה דוגמאות:
העגבניה עשירה מאוד בליקופן, שהוא נוגד חמצון שחשוב נגד קטרקט, סרטן הערמונית, ועוד מחלות רבות אחרות. ליקופן זה נספג לגופנו בצורה טובה יותר מעגבניות מבושלות, בהשוואה לטריות. כמות הליקופן הסופית שתיספג מרסק, קטשופ, שקשוקה ואנטי-פסטי שרי, גבוהה יותר מאשר זו שתיספג מסלט טרי.
גזר טרי קשה מאוד ללעיסה, וגם לקיבה קשה מאוד ללוש אותו, מה שגורם לכך שבסופו של דבר חלק גדול ממנו מופרש החוצה כמו שנכנס. אחרי בישול הגזר מתרכך, ואז כל מרכיביו נספגים בקלות יותר. נכון שחלק מויטמין A נהרס בחימום, אך ויטמין זה עמיד יחסית לחום, והכמות הסופית הנספגת אל הגוף מגזר מבושל/דלעת בתנור/מרק כתום גבוהה יותר, מאשר מגזר טרי.
מכיל יותר נוגדי חמצון שזמינים לגוף מאשר ברוקולי טרי.