ד"ר מאיה רוזמן

תסובב לה ת'טמפרטורה

ד"ר רוזמן, חשפה: "אומרים שירקות טריים בריאים יותר כי בזמן הבישול מתפרקים הוויטמינים, אבל במקרים מסוימים יש יתרון לירקות החמים" • פינת המיתוס


פינת המיתוס: המיתוס גורס שירקות טריים יותר בריאים מירקות מבושלים, כי בזמן הבישול מתפרקים הוויטמינים. אז נכון שוויטמין C נהרס בחימום וויטמין A פחות, אבל במקרים מסוימים יש יתרון לירקות החמים. ד"ר מאיה רוזמן הביאה כמה דוגמאות:

  • עגבנייה מבושלת עדיפה על טרייה

העגבניה עשירה מאוד בליקופן, שהוא נוגד חמצון שחשוב נגד קטרקט, סרטן הערמונית, ועוד מחלות רבות אחרות. ליקופן זה נספג לגופנו בצורה טובה יותר מעגבניות מבושלות, בהשוואה לטריות. כמות הליקופן הסופית שתיספג מרסק, קטשופ, שקשוקה ואנטי-פסטי שרי, גבוהה יותר מאשר זו שתיספג מסלט טרי.

  • מגזר מבושל נספג יותר ויטמין A

גזר טרי קשה מאוד ללעיסה, וגם לקיבה קשה מאוד ללוש אותו, מה שגורם לכך שבסופו של דבר חלק גדול ממנו מופרש החוצה כמו שנכנס. אחרי בישול הגזר מתרכך, ואז כל מרכיביו נספגים בקלות יותר. נכון שחלק מויטמין A נהרס בחימום, אך ויטמין זה עמיד יחסית לחום, והכמות הסופית הנספגת אל הגוף מגזר מבושל/דלעת בתנור/מרק כתום גבוהה יותר, מאשר מגזר טרי.

  • ברוקולי מאודה קלות

מכיל יותר נוגדי חמצון שזמינים לגוף מאשר ברוקולי טרי.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
10/06/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ירקות מבושלים - ארכיון
ירקות מבושלים - ארכיון  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן
Paris