האם יש סכנה בריאותית באכילת מוצרים שפג תוקפם? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה: "הדבר הראשון שחשוב לשים אליו, זו ההגדרה שרשומה לנו. לפעמים כתוב לנו 'לשימוש עד', ולפעמים כתוב "עדיף להשתמש לפני'. אם כתוב 'עדיף להשתמש לפני', סביר להניח שגם אין שום בעיה לאכול את זה, גם אחרי שעבר קצת התאריך".
אז מה אפשר לאכול בלי בעיה? "מה שאנחנו יכולים לראות בעיניים - אם זה התקלקל או לא, כמו למשל בקופסאות שימורים או חמוצים, תירס, טונה - אפשר לאכול אחרי שפג התוקף, בתנאי שהקופסה במצב סגור הרמטי, בלי חורים", אמרה, והוסיפה: "גם פסטות, אורז ומוצרים יבשים, אין שום בעיה לאכול אפילו כמה חודשים אחרי שפג התוקף כי זה יבש".
אך ציינה: "מה לא כדאי לאכול אחרי התאריך האחרון? דברים רטובים, כמו רטבים, משקאות, מיצים, בירה וכמובן בשר וביצים".