רדיו ללא הפסקה
רדיו ללא הפסקה
האזנה לשידור החי
עכשיו בשידור
פרופסור רפי קרסו

מעלה קרחות וגידולים

דילמה: האם הייתם מוכנים ליטול תרופה שתבטיח את הישארות השיער על הקרקפת שלכם, אבל תוכל גם לפתח סרטן בגוף שלכם? • שאלות מאזינים


כמדי שבוע פרופסור רפי קרסו השיב לשאלות ששלחו לו המאזינים, והפעם: האם תרופת הפרופסיה הוכחה כמסרטנת? ומתי אפשר להשתמש בפיטוסטרול במקום בסטטינים?

'כבר 15 שנה שאני נוטל פרופסיה - תרופה נגד נשירת שיער. הרופא אמר לי שהתרופה הזאת גורמת לסרטן ממאיר בערמונית. האמנם?'

"ברור לך שאם התרופה הייתה גורמת לסרטן ממאיר אף אחד לא היה רושם או מאשר אותה. התרופה הזו היא היחידה שמונעת התקרחות גברית, וכבר 20 שנה לפחות שהיא קיימת בשוק. זו תרופה בטוחה עם טווח בטיחות גדול ביותר, ויש מחקרים שמצאו שלפעמים התרופה - בנוסף להיותה מונעת נשירה, גם מעודדת צמיחה. 

"מי שנוטל את התרופה לא מומלץ לו לעשות בדיקות דם באופן שגרתי ורוטיני, אבל אני מציע לך לבדוק פי.אס.איי. - סרטן הערמונית, וזאת למרות שאין שום הוכחה שהתרופה מסרטנת. בגלל שבתרופה הזאת יש השפעה הורמונלית, כדאי לעבור בדיקה של סרטן הערמונית מעל גיל 40.

"ובכלל - כל גבר שעבר את גיל 40 טוב לו שיבדוק פי.אס.איי. וללכת לאורולוג בכל שנה לבדיקה בדיוק כפי שהולכים לשיננית". 

  *****

'האם פיטוסטרול יכול להוות תחליף לסטטינים?'

"כן, אבל רק אם הכולסטרול שלך הוא לא גבוה במיוחד. סטטינים זו תמיד תרופת הבחירה, ולמרות שיש לה יחסי ציבור גרועים - שלא בצדק, אנחנו ממליצים על סטטינים. גם אנשים שיש להם חסימות או טרשת עורקים מקבלים את התרופה הזאת כדי לנקות את כלי הדם. אם כן, פיטוסטרול יכול להיוות תחליף רק אם רמת הכולסטרול לא בשמים". 

  

עריכה: מיכל דאבי 

15/03/2019
הישארו מעודכנים

פרופסור רפי קרסו // צילום: 103fm
פרופסור רפי קרסו // צילום: 103fm  |  צילום: רמי זרנגר