האם דידי סיבוני שהורשע ברצח אשתו זכאי? עו"ד יסלוביץ': "הילדים תומכים בגרסת האב"

עו"ד ניר יסלוביץ', שמייצג את סיבוני שהורשע ברצח אשתו, מספר על הראיות החדשות שלפיהן הוא בעצם זכאי


 

 

דידי סיבוני שרצח את אשתו, טוען שהתאבדה ודורש להתראיין בטלוויזיה

עו"ד ניר יסלוביץ', שמייצג את סיבוני, אמר לגבי גזית ב-"103FM": "הילדים תומכים בגרסתו. מנהל המכון לרפואה משפטית מוכן להעיד שהאישה אחזה באקדח. השופטים הם לא מלאכים. גם לאסירים מגיע חופש הביטוי להתראיין"

דידי סיבוני הורשע בשנת 2001 ברצח אשתו מנדי, שהתרחש בינואר 1999. בית המשפט המחוזי בירושלים דן אותו למאסר עולם אותו הוא מרצה בכלא, ובית המשפט העליון דחה פה אחד את ערעורו. עורך דינו, ניר יסלוביץ', טען בשיחה עם גבי גזית ב-"103FM", שיש ראיות חדשות התומכות בזכאותו של סיבוני וכבל על כך ששירות בתי הסוהר אוסר על סיבוני להתראיין בטלוויזיה. "בית המשפט העליון קבע שהמקרה שלו הוא נדיר, כי זו פעם ראשונה, שהילדים, שהם חלק מקורבנות העבירה, תומכים בגרסת אביהם", אמר. "הגרסה שלו (סיבוני) היא שהמנוחה ניסתה להתאבד או איימה להתאבד בעת האירוע. שהיא אחזה באקדח וכיוונה אותו לעבר ראשה. האקדח שלו, ברישיון, היה בבית במקום שהיא ידעה עליו. ביום האירוע הם סיכמו שהם ייפרדו וכל אחד ילך לדרכו. המצב הנפשי שלה, ואת זה בית המשפט לא סתר, היה לא טוב, מבלי לפגוע בה. לטענתו, הוא נכנס לחדר השינה וראה אותה אוחזת באקדח כשהוא מכוון אליה. לטענתו הוא קפץ על האקדח כדי להוציא אותו מידיה ואז נורתה הירייה".

"מנהל המכון לרפואה משפטית, ד"ר חן קוגל, אמר לי שהוא מוכן להעיד ולפתוח דברים שיש בהם בכדי לאמת את טענתו של הלקוח שלי, שהמנוחה היא זו שאחזה באקדח, בניגוד לטענת המדינה שהוא ארב למנוחה וירה בה", אמר עו"ד יסלוביץ'. "המניע שייחסו לו היה קיומה של מאהבת, אותה הסתיר מאשתו. לטענתם הוא רצה לעבור לגור עם המאהבת ולכן רצח את אשתו, שזו שטות מוחלטת. הוא היה קצין בצה"ל, אדם נורמטיבי, שווה בין שווים, ואולי פה דווקא צץ החשש של שירות בתי הסוהר, שלא מעוניין שאדם שלא נראה בדיוק כמו עבריין ממשפחת פשע, אדם שטוען שהוא חף מפשע וכל המערכות סוגרות את הדלתות בפניו, יתראיין ויצעק לחפותו. עדיף להם להשתיק אותו, כדי שתופעה של אסירים הטוענים לחפותם לא תיראה ולא תישמע. זה לא תואם את האינטרס שלהם".

"מחקר סטטיסטי מראה שבכל זמן נתון יושבים בכלא כאלף אסירים חפים מפשע", טען עורך הדין. "זו תופעה עולמית. בארה"ב אסירים שנדונו למוות יצאו לחופשי ב'פרויקט החפות'. נשאלת השאלה כאם אנחנו, כמדינה דמוקרטית, רוצים לאפשר לאסירים להתראיין. למדיה התקשורתית יש השפעה. שופטים הם לא מלאכים עם כנפיים וגם הם ניזונים מהתקשורת. הלקוח שלי שנמק בכלא רוצה לזעוק את חפותו, ואני סבור שחופש הביטוי הוא זכות יסוד ולא פוגעים בה כי היא לא נעימה".

גזית הקריא את תגובת שב"ס: "בהתאם לפקודות בתי הסוהר, נאסר על אסירים להתראיין לתקשורת, למעט מקרים ספציפיים. האסיר הזה, הספציפי, לא עומד בקריטריונים המוגדרים ולכן נאסר עליו להתראיין. ישנו הליך משפטי תלוי ועומד בעניינו, ובית המשפט צפוי להכריע בסוגיה"

"התגובה היא הזויה", טען עו"ד יסלוביץ', "כי לפי אותו נוהל, שאני טוען בפני בית המשפט העליון, שהוא לא חוקתי, הם קבעו בעצמם שאסירים שתם כל עניינים, יכולים להתראיין בנושא החפות שלהם. הנוהל קובע שניתן לקיים את הראיון, אבל בכתב. מדיה טלוויזיונית או רדיופונית לא תקיים ראיון עם אסיר בכתב. זה לא מתבצע ככה. ערוץ 2 וערוץ 10 פנו לראיין אותו ולשניהם ניתנה תשובה שלילית. מה יש להם להסתיר? אנחנו מדינה דמוקרטית או שאנחנו הולכים לעבר משטר אחר? שב"ס לא מתנהג בהתאם לעקרונות שנקבעו עוד ב'בג"צ קול העם' לגבי חופש הביטוי, שמוקנה גם לאסירים. ופה שום אינטרס ציבורי לא ייפגע".

 

"התגובה הזו של שב"ס לא תואמת את התגובה שהגישו לבית המשפט העליון", טען עו"ד יסלוביץ'. "שם הם טענו שאם הוא יתראיין זה יפגע ברגשות המשפחה. אני ממש לא מקל ראש בזה, אבל חופש ביטוי לא יכול להכיל גם קולות שלא נעים לשמוע? או לראות פרצופים שאנחנו לא רוצים לראות. זה חלק מחופש הביטוי. מדינה מכילה גם קולות ומראות לא נעימים. יש גם סרטים והצגות לא נעימים שקיבלו את אישור בית המשפט, בגלל חופש הביטוי. שום דבר לא יקרה אם יתנו לו להתראיין".

15/11/2016

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris