אלון גל

לנגב חומוס או לנגב את הדמעות

האם המאזין צריך לפתוח חומוסייה אחרי שכשל פעמיים בענף המסעדנות?


מאזין שעובד כמנהל מטבח ברשת גדולה מרוצה מעבודתו אך חולם לפתוח חומוסיה: "אני אוהב את עבודתי הנוכחית ומשתכר היטב כמנהל מטבח אך חולם לפתוח עסק משלי. במשך שלוש שנים אני עובד על חומוס ממתכון ייחודי שלי והוא זוכה להצלחה ענקית מהסביבה הקרובה אליי. אני איש של עבודה אך חושש מניהול העסק לאחר ששני עסקים קודמים שניסיתי לנהל כשלו ופשטו את הרגל. מה עליי לעשות?"

"אני מסוגל כל לילה לפתוח את המקרר ולאכול חצי קילו חומוס", סיפר אלון גל: "שנינו חולקים אהבה גדולה לחומוס אך אני לא בוודאי שלא ממליץ לך לפתוח לבדך עסק בתחום. רבים לפני כבר אמרו שהדשא של השכן ירוק יותר. כגולש גלים במשך 40 שנה, אני יכול לשתף אותך שכשאתה גולש אתה תמיד מחכה לפיק הגדול הבא שיגיע. כשאתה בלב ים ומסתכל הצידה אתה תמיד תחשוב שהגלים שלידך טובים יותר מהיכן שאתה נמצא, אחרי הרבה שנים למדתי להישאר במקום אחד ולא לזוז. לדעתי אם אתה מרוצה וטוב לך תלמד לנשום להכיל את היצרים שלך. אתה מודע לכך שאינך יודע לנהל עסק ועליך עליך להיות חכם ולכבוש את היצרים שלך".

"אם אתה יודע ליצור חומוס ייחודי", הוסיף: "אני ממליץ לך ליצור שיתוף פעולה עם יזם ולהקים רשת ייחודית. כך לא תצטרך לעזוב את עבודתך במהירות ותוכל להצטרף לעסק שהקמת כשכיר. זכור שאתה נמצא במקום שטוב לך ופתיחת עסק היא הימור רציני. לכן עליך לבצע הימור מושכל. אל תשקיע כסף אלא נסה למצוא את הייחודיות שלך עם אנשים בתחום. הגעת לשכר יפה, עבודה נוחה ואנשים שאתה אוהב להיות לידם וזה לא מובן מאליו בכלל. אל תעזוב את העסק שלך אלא אם תדע שאתה יכול להיות שכיר ברשתות מזון כטבח וכשותף זוטר. אל תהמר על כל עתיד משפחתך לחינם. שיהיה המון בהצלחה".

עריכה: איתמר זיגלמן

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
02/12/2016

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


חומוס
חומוס  |  (צילום: ניקי קלווין, פלאש 90)
Paris