גבי גזית

התגרשו ונשארו לגור באותו הבית

"מדובר בבני זוג שיש להם בית חכם שהם מאוד אוהבים"


עו"ד זוהר רון סיפרה לגבי גזית על הפיצול הכלכלי: זוג שהתגרש בנה קיר גבס וחילק את הבית הקיים לשניים, כדי לחסוך בהוצאות: עוד קודם הם ישנו בחדרים נפרדים. הם רבו על החנייה ובהליך הגישור הוסכם שישתמשו בה שבוע-שבוע

בני זוג מפתח תקווה החליטו להתגרש אבל נשארו לגור באותו הבית. עורכת הדין זוהר רון, מומחית לדיני משפחה, שימשה מגשרת בין הבעל לאישה ועזרה להם להגיע להסכמות. בשיחה עם גבי גזית סיפרה: "ברוב המקרים אנשים מגישים תביעות לפירוק שיתוף, מה שנקרא למכור את הכל, או שאחד הצדדים יישאר בבית והצד השני יחפש את מקומו החדש. זה כמובן דבר שפוגע בצדדים וגורם לירידה ברמת החיים. כאן מדובר בבני זוג שהחליטו להתגרש בהסכמה. יש להם בית מאוד יפה בפתח תקווה, בית 'חכם' שבו הכל נשלט בצורה חשמלית, שהשקיעו בו הרבה כסף. הם רצו להיפרד אחד מהשני, אבל לא מהבית. גם קודם לגירושין הם ישנו בחדרי שינה נפרדים. הם לא היו באמת זוג רומנטי, אלא ניהלו ביחד עסק משפחתי-כלכלי. הם החליטו להמשיך כל אחד בדרכו הרומנטית בנפרד".

"הם הזמינו קיר גבס, שעלה 500 שקלים, כדי להפריד את הבית לשני חלקים, ופיצלו בית אחד לשני בתים", סיפרה עו"ד רון. "הם חיים בבית הזה כשכל אחד משתמש בחצי ממנו. עוד קודם היו בבית שלהם שתי פינות אירוח, שני סלונים, ושני מטבחים, והקיר למעשה יצר חלוקה כזו שלכל אחד מהם יש את הצד שלו בבית ולכל אחד יש כניסה נפרדת. הם הגיעו להליך גישור בגלל שלכל אחד יש משהו אחר בבית שהוא אוהב, את הפינה שלו, והם היו צריכים עזרה בלחלק את הדברים. גם על הריהוט הרי אפשר לריב עם רוצים, על הספה והכורסא בסלון. זה לא היה פשוט, אבל הם הבינו שלוותר על הפינה הקבועה שהם אוהבים בבית יעלה להם הרבה הרבה פחות, מאשר למכור את הבית או לוותר על כל הבית. זה היה לוותר על קצת או לוותר על הרבה. מחיר הוויתור יותר כדאי להם. הבעיה השנייה שבגללה הם הגיעו לגישור הייתה החנייה. יש להם רק חנייה אחת והם רבו עליה. בגישור הוחלט שהחלוקה תהיה שבוע שבוע, שבוע האישה תחנה ושבוע הבעל, כמו טבחים בצבא. לזה הם רגילים. גם ככה תמיד רכב אחד היה בפנים והשני בחוץ. זה לא משהו שמשנה להם את החיים בצורה מוחלטת".

גזית שאל מה יקרה אם אחד מבני הזוג יביא לחלק שלו בבית בן או בת זוג ויקיים יחסי מין, שהקולות שלהם יגיעו לצד השני, במקרה שקיר הגבס לא מספיק אקוסטי. "תמיד אפשר לדאוג לבידוד נוסף ואם באמת מפריעים אפשר לבקש שקט, כמו בכל מצב אצל כל אחד אחר. יש פתרונות לרעש שמגיע משכנים", השיבה עו"ד רון. גזית טען ש"צריך מידה של סובלנות אחד כלפי השני בפיתרון הזה, כי אם באמת שונאים מישהו אי אפשר לחלוק איתו בית". "בדרך כלל אנשים לא רוצים לראות את מי שהם נפרדו ממנו", הסכימה עו"ד רון, "אבל לא נשכח שיש ילדים בתמונה, ילדים גדולים, וממשיכים לראות את הצד השני גם אם לא רוצים לראות אותו, בכל מיני אירועים ודברים, זה לא שמנתקים קשר לחלוטין ולא רואים את הצד השני יותר לעולם. הם פשוט בחרו בפיתרון היצירתי".

23/02/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


(צילום אילוסטרציה: ingimage)
Paris