ד"ר מאיה רוזמן

מתכון ללחם אפונה

למטופלת העסוקה של מאיה רוזמן אין זמן לשלב חלבונים בארוחות • מה הפיתרון של הדוקטור?


המתכון של השבוע נרקח במוחה של דוקטור רוזמן לאחר שאחת מהמטופלות שלה סיפרה שעקב נסיעותיה הרבות בדרכים, רוב הזמן היא אוכלת סנדוויצ'ים מלחם קל, כך שחסרים לה חלבונים בתפריט • רוזמן: "עלה לי הרעיון להכין לחם עם חלבון טוב וקל. שלוש דקות של עבודה וזה מוכן"

   

מרכיבים:

3 ביצים

כף סוכר חום

חצי כוס (80 גרם) קמח אפונה

כפית גדושה אבקת אפיה

חצי כפית מלח

אבקת שום גבישי

   

אופן הכנה:

1. מקציפים את החלבונים עם כף סוכר חום

2. מאחדים את החלמונים בתנועות קיפול עדינות

3. מערבבים את קמח האפונה עם אבקת האפיה, המלח והשום

4. מוסיפים בהדרגה לביצים המוקצפות

5. יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים ב־180 מעלות, חצי שעה

  

ד"ר רוזמן ממליצה: "אפשר לחלק את הלחם ל־16 פרוסות, כל פרוסה מכילה כ־41 קלוריות ו־3 גרם חלבון איכותי. הלחם הזה הוא ללא גלוטן וללא שמרים"

   

עריכה: מיכל דאבי

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
05/01/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


לחם אפונה
לחם אפונה  |  (צילום: ד"ר מאיה רוזמן)
Paris