ד"ר מאיה רוזמן

לא על החלבון לבדו

"תמיד אפשר לאכול טופו להעלאת רמת החלבון בגוף"


האם עלינו לצרוך יותר חלבון במידה ואנחנו מבצעים אימוני כושר רבים במהלך השבוע?

"אני בת 67 ומרבה לשחות 3-4 פעמים בשבוע ולרוץ פעמיים בשבוע", סיפרה המאזינה: "אני מתאמנת במטרה להגיע לטריאטרלון וכדי להחיות את הגוף והנפש לאחר תקופה קשה בה הייתי בדיכאון. האם עלי לצרוך יותר חלבון בעקבות העלייה בפעילות הגופנית שאני מבצעת?"

"ספורט עושה טוב יותר מכל כדור נגד דיכאון", הכריזה מאיה רוזמן: "אם את צורכת כ-2 גרם חלבון לקילוגרם מידי יום ואת מעלה את כמות הכושר הגופני אז לפי החישוב שלי את צורכת בערך 120 גרם חלבון ביום, כדי לשמור על בריאות הכליות עליהן להפריש את החלבון שנותר בהן ולכן לא כדאי לך להעלות את הכמות".

המאזינה הוסיפה לדבריה: "לאחרונה גם הפסקתי לאכול מוצרי חלב עקב רגישות שפיתחתי עם השנים. אני צורכת כיום גבינות צמחוניות, האם אני יכולה להחשיב אותן כחלבון?". ענתה לה מאיה רוזמן: "מדובר בחלבון פחות איכותי וקשה למדוד את כמותו בעקבות מגוון המוצרים ממנו הוא מורכב. חלב שקדים לדוגמא בקושי מספק לך את מידת החלבון שאת דורשת. אם את תטחני בעצמך שקדים ואגוזים ותכיני גבינה ביתית תוכלי להחשיב אותם כחלבון בריא מאוד. אם את טוחנת 100 גרם שקדים ו-100 גרם ואגוזי קשיו את תרוויחי 40 גרם חלבון רק שימי לב שמדובר במאכל עם המון קלוריות. בכדי להעלות את רמת החלבון בגוף את תמיד יכולה להוסיף לכל ארוחה טופו. בתיאבון".

 

עריכה: איתמר זיגלמן

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
27/04/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ספורט
ספורט  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris