ד"ר מאיה רוזמן

מתכון לטבולה כרובית

מתכון לשבת: לא על הכרובית לבדה


טבולה כרובית

טבולה שעשוי מכרובית במקום קוסקוס, ולכן אפשר לאכול חופשי בכל דיאטה.

המרכיבים:

חצי כרובית

כוס עלי פטרוזליה קצוצים

2 כוסות עלי נענע קצוצים

חצי כוס בצל ירוק קצוץ

3 עגבניות גדולות

3 מלפפונים גדולים

לרוטב:

4 כפות שמן זית

מיץ מלימון גדול

מלח, פלפל, כמון, פפריקה, שום גבישי

ההכנה:

מפרקים את הכרובית לפרחים ושמים אותה (טרייה) במעבד מזון סכין תחתונה.

מפעילים את המעבד עד שהכרובית מתפוררת למרקם של קוסקוס.

(אם המעבד קטן או שכמות הכרובית גדולה מדי עדיף לעשות זאת פעמיים כדי לאפשר יצירת פירורים אחידים יותר).

משמנים מחבת גדולה בספריי שמן ומעבירים את פתיתי הכרובית אל המחבת.

מוסיפים לכרובית כמון, פפריקה, שום גבישי ומלח, ומחממים באש בינונית כמה דקות, תוך כדי בחישה, עד שהכרובית מתרככת מעט.

מעבירים את הכרובית לקערה,

מוסיפים לכרובית את כל הירקות והעלים, את השמן, הלימון ומשפרים את התיבול.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
08/06/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


כרובית טבולה
כרובית טבולה  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן
Paris