פרופ' רפי קרסו

"פעימה מוקדמת זה לא דבר מסוכן"

דקה מהלב - פרופ' קרסו מרגיע את המאזינה המודאגת, שחלו אצלה לאחרונה פעימות מוקדמות


המאזינה הביעה את החשש שלה בעקבות פעימות הלב המוקדמות שלה. האם יש לה ממה לחשוש? פרופ' רפי קרסו הסביר כיצד זה קורה והאם דרוש טיפול מיוחד לתופעה. בהמשך, הזהיר פרופ' קרסו מהסכנות הכרוכות בהסתמכות על מנועי חיפוש באינטרנט בכל הקשור לרפואה ולבריאות.

המאזינה ברכה (70) שוחחה עם פרופ' רפי קרסו בתוכניתו ב־103fm וסיפרה על פעימות הלב המוקדמות שהיא חווה: "לפעמים אני מרגישה שהלב שלי יוצא מהמקום. יש תחושה קשה לשבריר שניה, תחושה של אי נוחות וזה עובר. זה קורה לי בתדירות של פעם ביום או פעם בשבוע. שלחתי לשחל א.ק.ג ואמרו לי שיש לי בין שתיים לשלוש פעימות מוקדמות".

"קודם כל תירגעי", ביקש קרסו מהמאזינה, "פעימה מוקדמת זה מצב שקיים אצל הרבה מאוד אנשים, חלקם מרגישים את התופעה וחלקם לא. יש מרגישים שהלב קופץ בתוך בית החזה וחווים תחושה לא נעימה, ויש כאלו שמרגישים שנתקעת להם הנשימה".

אם כן, ממה בכלל נובעות הפעימות המוקדמות? קרסו הסביר: "לא תמיד אנחנו יודעים ממה זה נובע, אבל לפעמים הפעימות יכולות להיות קשורות למצבים מטבוליים של חוסר במלחים מסויימים, או קשורות למצב ריגשי של מתח וחרדה, ולפעמים זה אפילו משהו בחשמל בלב שמתפספס, כמו מידי פעם שהחשמל בבית קופץ לשניה ומיד חוזר. שימי לב אם קצב הלב שלך הוא איטי או מהיר כי יש הבדל- אם הוא מהיר כדאי לקבל מהקרדיולוג תרופה להורדת הקצב. אבל אם מלכתחילה קצב הלב הוא איטי, זה לא הטיפול הנכון וצריך לחשוב על תרופה אחרת".

  

ד"ר גוגל

המאזינה המשיכה וסיפרה כי לאחרונה היא חוותה התפרצות של לחץ דם גבוה: "תוך כדי שנהגתי ברכב, פתאום הרגשתי מעין חום פנימי, הרגשתי שאני בוערת מבפנים והפנים שלי נהיו סמוקות. כשנהגתי, הייתי מאוד רגועה, כך שלא הבנתי ממה נובעת ההתפרצות. בבדיקות שערכתי שללו כל סיבה פיזיולוגית".

"יש דבר שנקרא 'מחלות נוירואנדוקרינית'", השיב קרסו והסביר, "אלו מחלות שבבת אחת יש הפרשה לא תקינה של חומרים הורומונליים שלא תמיד אפשר לאתר אותם, אלא אם מחפשים אותם במכוון. כלומר, בדרך כלל הרופא מחפש את מה שהוא מכיר ואם הוא לא מכיר תסמונת מסוימת, הוא לא חושב עליה ולכן גם לא יבדוק אותה".

לפעמים כשהרופא לא מוצא את המחלה, אנחנו נוטים לפנות ל'דוקטור גוגל' ולנסות לברר מה בעצם הבעיה. קרסו הסתייג מהתופעה הזאת ואמר: "לא משנה מה תכתבי על המחלה שלך בגוגל, הוא יכתוב שיש לך סרטן. אני מזהיר מהשימוש הזה".

לבסוף, אמר הפרופסור למאזינה שכדאי שתתייעץ עם  רופא שייבחן אותה באופן מעמיק יותר: "ספרי לו את כל מה שקורה לך, כולל ההתפרצות של לחץ הדם, הוא ישאל שאלות ויתחקר ואולי יגיע לתשובה. לפעמים מופרשים חומרים כמו אדרנלין למחזור הדם- אפילו מבלי שתהיה סיבה לכך, וזה יכול להוביל לגלי חום והסמקה בפנים, לכן יש לבדוק למה זה קורה". 

  

עריכה: מיכל דאבי

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
17/08/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אילוסטרציה
אילוסטרציה  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris