פרופ' רפי קרסו

שמים סוף לקלאוסטרופוביה

המאזינה רוצה להיפטר מהחרדה שלה ממקומות סגורים: "אני רוצה לטוס ולהיכנס למעליות!"


המאזינה בת ה־67 סיפרה על הקלאוסטרופוביה (חרדה ממקומות סגורים) ממנה היא סובלת מאז שחוותה חוויה לא נעימה במהלך טיסה לאילת. איזה טיפול יוכל לסייע לה להתגבר על הפחד?

המאזינה ריטה שוחחה עם פרופסור קרסו בתוכניתו ב־103fm וסיפרה לו על הקלאוסטרופוביה ממנה היא סובלת: "כבר 15 שנים שאני לא מצליחה להתגבר על החרדה שלי ממקומות סגורים ולהיכנס למעליות או למטוסים. אני רוצה להתחיל להנות מהחיים".

"הכל התחיל כאשר טסתי לאילת", הסבירה המאזינה את הסיבה לקלאוסטרופוביה: "עוד כשהמטוס היה על הקרקע, סגרו את הדלתות, הפעילו את המנועים ולפתע נכבו כל האורות והמזגנים במטוס. היה חשוך וחם מאוד בפנים ואני נלחצתי, רעדתי, קפאתי והלב שלי דפק מאוד חזק. לא הצלחתי לתפקד. ביקשתי מהדיילת לצאת מהמטוס אך  היא סירבה. לבסוף, מישהי מהנוסעות שראתה את הלחץ שלי הביאה לי כדור הרגעה וזה עזר, בערך".

אז מה זה בעצם קלאוסטרופוביה? "חרדה מלהיות במקום סגור", הסביר קרסו. "מקומות סגורים הכוונה למעליות, מטוסים או אפילו מכוניות. הפחד הוא ממקום שאי אפשר לצאת ממנו, ואז נכנסים לפאניקה וחרדה, חווים מועקה בחזה ודופק מואץ".

כטיפול בבעיית המטוסים, הציע הפרופסור למאזינה שתיכנס לסימולטור טיסה, או שתלך לטיפול פסיכולוגי 'סי.בי.טי קוגניטיבי התנהגותי'. עוד הציע: "לפני טיסות, את יכולה לקחת כדור הרגעה שיכניס אותך למצב 'זומבי', אבל בכל מקרה הבעיה לא תעבור מעצמה, אלא את חייבת לטפל בה".

לבסוף סיפר קרסו על מחקר מעניין, ומרגיע במיוחד, שנעשה בנוגע למטוסים: "בדקו ומצאו שמבחינה סטטיסטית, הסיכוי שיקרה משהו בטיסה הוא קטן יותר מהסיכוי שייפול עליך אגוז קוקוס ברחוב דיזינגוף בתל אביב", כך שככל הנראה צעידה קלה ברחוב המרכזי בעיר מסוכנת יותר מאשר טיסה ברחבי העולם.

  

עריכה: מיכל דאבי

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
24/08/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פחד ממקומות סגורים
פחד ממקומות סגורים  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris