חציל אפוי במרקם מטוגן ועסיסי, ערך התבנית המתקבלת הוא 200 קלוריות בלבד.
מרכיבים:
1 חציל בינוני מוארך
1 ביצה
1 כף שמן
מלח
אופן ההכנה:
פורסים את החציל לפרוסות של 1 ס"מ.
טורפים את הביצה עם השמן ומוסיפים רבע כפית מלח.
טובלים את פרוסות החציל בביצה משני צדי הפרוסה ומניחים על נייר אפיה.
אופים ב-200 מעלות במשך 25 דקות עד שהחצילים מזהיבים.
אפשר לאכול את כל החציל במקום ביצה בארוחת ערב, אפשר לטבול את פרוסות החציל בחומץ ולשמור במקרר לגיוון סלטים וכריכים.