אראל סג"ל

"רוב המקרים קשורים לפשע מאורגן"

ח"כ תומא סלימאן על מקרי הרצח בחברה הערבית ועל האחראים לטיפול בה • איך מטפלים בנגע חמור כל כך?


ח"כ עאידה תומא סלימאן (הרשימה המשותפת) התייחסה בתוכניתו של אראל סג"ל עם דוד ורטהיים למקרי הרצח בחברה הערבית ועל האחראים לטיפול: "היחס של המשטרה לחברה הערבית הוא ביטחוני ולא של ביטחון".

עד היום נרצחו 1280 ערבים על ידי ערבים אחרים. לאחר שבסוף השבוע נוספו עוד ארבע ערבים ישראלים לרשימה, חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן (הרשימה המשותפת) לנגע שלא עוזב את החברה הערבית: "אני חושבת שזה נושא בוער באוכלוסיה בשנתיים-שלוש האחרונות. אנחנו מנסים בכל כוחנו לתקן את המעוות אך לא כל הכלים נמצאים בידיים שלנו. אנחנו דנים בצורך בשינוי מהותי וחברתי. בשנים האחרונות אנחנו נתקלים בפשע מאורגן וחיסולים בין אנשים שנמצאים במעגל הפשיעה. כשנוגעים בפשע מאורגן אין הרבה מה לעשות מבחינת האזרחים אלא להעביר את הטיפול למוסדות לאכיפת החוק כדי שיכו ביד ברזל בכל קבוצת הפשע ולא לתת להם לנשום. יש לתת לתחושה שכל מי שחבר בארגון פשע ישלם על כך מחיר כבד".

אראל סג"ל התייחס לנתונים: "מחיפוש רנדומאלי בגוגל גיליתי שרק לפני שנה תושבי כפר כנא התנגדו להקמת תחנת משטרה בכפר. יתרה מכך. כל קריאה להתנגד לשירות אזרחי במשטרה נתקלת בסירוב. אתם לא משחקים משחק כפול? מצד אחד אתם באים בטענות למדינה ולמשטרה שלא פועלת ומצד שני אתם לא מעודדים שיתוף פעולה עם המשטרה, גיוס למשטרה או הקמת תחנות".

ח"כ סלימאן השיבה: "כולנו יודעים שיש קשר מסובך מאוד בין האוכלוסייה הערבית למשטרה. הקשר אינו קשר נורמטיבי בין אזרח למשרת ציבור. כולנו יודעים וחשים את זה טוב מאוד. לא קל לשכנע את הציבור לשים את מבטחיו ואמונו במשטרה לא רק בגלל העבר אלא גם בגלל מה שקורה כיום. אני אחת מאלו שלא יצאה נגד הקמת תחנת משטרה וטענתי שמדובר בצעד לוגיסטי של המשטרה ושאין להתערב לה בנושא. מנגד תחנת המשטרה שהוקמה בנצרת, שהיא הותיקה ביותר באוכלוסיה הערבית, לא גרמה להורדת רמת האלימות בעיר. בטירה יש תחנה בכניסה לעיר ובאום אל פחם יש גם תחנת משטרה. קיים רק אחוז בודד של מקרי ירי בערים הללו. זה מחייב את המשטרה לבדוק איך היא מבצעת את העבודה שלה. הגיע הזמן".

"בכל העולם ידוע שבאזורים מסוימים מגייסים שוטרים מתוך הקהילה שלהם יש יכולת להרגיע", סג"ל ציין, "למה אין קריאה של חברי הכנסת הערבים להתגייס למשטרה בשביל הביטחון האישי שלהם?"

ח"כ טענה שהמשטרה מחויבת בצעדים בוני אמון עם האוכלוסייה כדי שזה יקרה: "הקריאה שלנו היא לא מה שתזיז את הדברים. כאשר הציבור עדיין מסתובב עם רגשות ואמוציות כלפי המשטרה ובצדק, המשטרה חייבת לעשות צעדים שמשנים את המדיניות ביחס שלה לאוכלוסיה הערבית. כיום היחס אליהם הוא ביטחוני ולא של ביטחון".

"אבי שכב בבית לוישנטיין", אראל שיתף, "האנשים הערבים ששוכבים שם היא לא פרופורציונאלית ואתם בהנהגה הערבית יודעים את זה כי הנתונים מדברים בעד עצמם. אפשר לכעוס על המדינה אבל זה לא מסביר את ההורים שלא קושרים את ילדיהם בבוסטר. אני לא חושב שערבים ויהודים שונים במידת האהבה שלהם לילדים אבל בסופו של דבר זה פוגע בהם".

"אתה לא צריך להסביר לי במי זה פוגע. אני חיה בתוך עמי", סליאמן תקפה: "אני קמה יום יום לחדשות וחיה ונושמת את העם שלי. אני לא צריכה לעשות את העבודה של המשטרה. אני האחרונה שאפשר להטיח עליה אחריות בנושא. למשטרה יש את כל הכלים לבצע את עבודתה, כשהיא רוצה היא עושה. אני דורשת מהחברה שלי שתתגונן מפני האלימות וזה לא פשוט כשהם מיעוט נרדף עם מצב כלכלי קשה ותחושת חוסר תקווה".

עריכה: איתמר זיגלמן

03/09/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


עאידה תומא סלימאן
עאידה תומא סלימאן  |  צילום: מרים אלסטר/ פלאש 90
Paris