איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"אני לא מאחלת לאף הורה לעבור את זה"

לימור היא אם לילד הסובל מאוטיזם, הזקוק לטיפול נפשי עקב התקפי אלימות • למה היא לא הצליחה למצוא לו מקום בטוח?


לרגל יום בריאות הנפש העולמי מתריע דו"ח של ח"כ פנינה תמנו שטה (יש עתיד) בשיתוף המועצה לשלום הילד על אשפוזים מיותרים של ילדים במחלקות פסיכיאטריות. לימור (שם בדוי) שיתפה את ענת דוידוב וחגי גולן ב-103fm בקושי להכניס את בנה האוטיסט למיון הפסיכיאטרי למרות מצבו הקשה: "באברבנאל יש מקום לעשרה מטופלים בלבד"

בנה של לימור זקוק לטיפול נפשי עקב בעיית אלימות קשה. אף אחד לא היה מוכן לקבל אותו או להשאיר אותו באשפוז, כי מצד אחד הוא זקוק למסגרת טיפולית ומצד שני אין אפשרות אחרת מלבד אשפוז. נדרשו שבועות של חיפושים על מנת למצוא לו מקום פנוי באברבנאל.

אמו לימור שיתפה: "אני אמא לנער בן 15 וחצי עם אוטיזם בתפקוד גבוה. החל מינואר 2018 בני נשאר בבית ללא מסגרת עקב התדרדרות במצבו הנפשי. בני היה עצמאי, הלך לחוגים ותפקד בחברה. בינואר החלה רגרסיה ונאלצנו לדאוג לטיפול שלו בבית. אחרי חצי שנה שבה ניסינו לאזן אותו בבית הבנו שנכשלנו. היו לו התקפי זעם קשים מאוד כלפינו וכלפי עצמו. הוא נהג לזרוק חפצים וסיכן את עצמו, ואת שני ילדינו הקטנים שהיו חשופים למראות הקשים".

"זה מצב שאני לא מאחלת לאף הורה", סיפרה, "אני לא מאחלת לאף הורה להסתובב עם פנס בעין ומכה בצלעות שחטף מהילד שלו. הילד שלי היה במצב פסיכוטי וכשהגענו למצב בו כשלו כל הניסיונות לאזן אותו והמצב רק הלך והתדרדר החלטנו לפנות למיון הפסיכיאטרי".

לימור (שם בדוי) פירטה על שבעת מדורי הגיהינום שעברה על מנת שתוכל להכניס את בנה למיון הפסיכיאטרי שנוהג למיין את המטופלים עקב מירב האשפוזים מיותרים במחלקות: "כשהגענו למחלקה הפסיכיאטרית ולמיון התיישבתי מול הרופא כשסימני המכות שחטפתי מבני נותרו על גופי וסיפרתי לו על סיבת הגעתנו. לאחר שהצוות ניסה לשכנע אותנו לשוב הביתה הצלחנו לדרוש מהם את האשפוז במחלקת הנוער. הם הסכימו לך והדגישו שהם עושים לנו טובה מכיוון שהמחלקה שלהם אינה רשאית לקבל אוטיסטים והמקום היחידי המיועד לכך הוא באברבנאל. הבעיה היא שבארבנאל כוללת עד עשרה מקומות בלבד עבור ילדים והכניסה אליה היא דרך רשימת המתנה. אם הייתי מבקשת לאשפז את בני באברבנאל היו מחזירים אותי הביתה ואומרים לי להמתין לשיחת טלפון מהם עד שיגיע תורי. רק אחרי שהפעלנו לחץ ופרוטקציה זכינו לשיחת הטלפון שמאפשרה לנו להכניסו לאברבנאל".

לימור (שם בדוי) ביקשה להשמיע את זעקתם של משפחות שסבלו כמוה: "להרבה משפחות אין היכולת הנפשית והפרוטקציה לעמוד מול המערכת הבירוקרטית והם נותרים לעמוד מול ילד חסר אונים. יש הרבה מאוד הורים שנאלצו לפרוש מעבודתם כדי שיוכלו לטפל בילדיהם".

בהמשך עלתה לשידור עו"ד ורד וידמן, מנכ"לית המועצה לשלום הילד, והתייחסה לדברים. 

 

עריכה: איתמר זיגלמן

10/10/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ילד כואב
ילד כואב  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris