צהוב עולה

מה בריא יותר: החלמון או החלבון של הביצה? • ד"ר מאיה רוזמן מפריכה את המיתוס


כמידי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן מנפצת מיתוסים רווחים מעולם התזונה, והפעם: האם נכונה השמועה כי החלבון בריא יותר מהחלמון? רמז: ממש לא.

"הרבה חושבים שהחלק הבריא בביצה זה הלבן של הביצה. ובכן, הלבן של הביצה - החלבון, באמת לא מכיל כולסטרול, אין בו שומן בכלל ויש בו רק 17 קלוריות, אבל החלק הבריא של הביצה הוא הצהוב - החלמון", אמרה ד"ר רוזמן והפריכה את כל מה שחשבנו עד עכשיו.

"בלבן יש בעיקר מים ומעט חלבונים. בצהוב לעומת זאת יש יותר חלבונים מאשר בלבן, ולכן הוא הבריא יותר". מה גם, מסתבר שהצהוב מכיל גם ברזל, גם אבץ וגם ויטמין בי 12. 

מה יעשו אנשים שחוששים מצריכת עודף כולסטרול? ובכן, גם עבורם יש פיתרון: "אפשר לאכול ביצה שלמה או שתיים ביום, ולהוסיף כמה לבנים שרוצים. זה מוסיף קצת חלבון ולא הרבה קלוריות".

   

עריכה: מיכל דאבי

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
09/11/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צהוב או לבן?
צהוב או לבן?  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris