ינון מגל ובן כספית

מהשופינג יבוא השלום?

רמי לוי מתכנן הקמת קניון משותף לישראלים ולפלסטינים בירושלים • לכל הסקפטיים, ענה: "יש לנו כבר מאה אחוזי תפוסה לעסקים ואנשים עוד ממתינים בתור"


בעוד כחודש אמור להיפתח בעטרות שבירושלים הקניון המשותף הראשון לישראלים ולפלסטינים. מי שיזם את הרעיון הוא לא אחר מרמי לוי, שהוכיח בעבר כי אין דבר העומד בפני הרצון שלו כמעט. לענת דוידוב וינון מגל הוא הסביר כיצד נרקם הרעיון במוחו וענה לכל מי שטוען כי היוזמה תסתיים בכישלון חרוץ.

מהפכה של שמחה? רמי לוי סיפר לענת דוידוב וינון מגל על היוזמה החדשה שלו, שבסופה ייפתח קניון משותף ליהודים וערבים: "החזון שלנו זה שאנחנו נראה שם את כל סוגי האוכלוסייה גם עובדים יחד וגם קונים יחד. כבר בסופר שלנו עובדים יהודים ופלסטינים, ורואים שזה עושה את העבודה.

"אנחנו עובדים מול כל העולם וכשאומרים שאנחנו לא מתייחסים לפלסטינים בצורה נכונה, אנחנו צריכים להוכיח להם שכל מה שהם אומרים זה לא נכון", הסביר לוי את הרעיון מאחורי דו הקיום שהוא מנהיג ברשתות הסופרים שלו כבר שנים רבות.

אז מה יהיה בקניון הזה? ובכן - מעבר לרעיון האחדות בין יהודים וערבים, מדובר בקניון ככל הקניונים. "זה קניון לכל דבר ועניין בגודל של 28 אלף מטר. 35% מהשטח מושכר לפלסטינים ו־65% ליהודים. יש גם מותגים פלסטינים שלחלקם יש חנויות אפילו ברמאללה, ויש זכיינים שקיבלו זיכיון - רשתות ישראליות גדולות פה בארץ שינהלו את החנויות. אנחנו על 100% תפוסה ויש עוד רשימת המתנה".

בשביל שקניון יתקיים צריך - ובכן, קהל קונים. "הייתה התנגדות של פלסטינים לבוא לתוך הקניון הזה?", תהתה ענת.

"תמיד יש התנגדות משני צדדים קיצוניים", השיב לוי. "בסופו של דבר השכל והמציאות מנצחים. יבוא קהל מירושלים - ערבים ויהודים, שבאזור מסביבם אין קניון שיכול לשרת אותם. באתי, לקחתי יוזמה, הקמתי קניון והחברה שלי השקיעה בו 200 מיליון שקלים. אנחנו הולכים להפריח את השממה.

"בקניון תהיה אבטחה - ברור, הרי לא נקבל היתרים אם לא תהיה אבטחה. אני מאמין שבסופו של דבר זה יוביל אותנו לדברים טובים".

  

רמי לוי, אמיץ

חוץ מהשילוב של היהודים והערבים והניסיון לאחד את כולם, יש כאן צעד אמיץ למדי מכיוונו של לוי. הרי ידוע לכל שבשנים האחרונות הקניונים במגמת קריסה, עקב זינוק הקניות ברשת מצד ציבור הקונים. "בקניון בעיקר אוכלים והמצב של הקניונים הוא לא מי יודע מה", הזכירה ענת.

רמי לא התרגש וטען כי עדיין נשארו אנשים שמעדיפים להרגיש את מה שהם קונים. "האונליין מתפתח אבל מהצד השני אנחנו רואים חזרה מהאונליין לאופליין. אנחנו מרגישים את זה גם ברשת שלנו. לא כולם רוצים תמיד לקנות ברשת, אלא רוצים לבוא ולהרגיש".

ינון סיכם ואיחל בהצלחה ללוי על היוזמה המבורכת. "בלי דיבורים או סיסמאות. רוצים לחיות יחד? תחיו בכיף", ואילו ענת בכל זאת השאירה נקודה למחשבה: "למה אין חלוקה שווה לשני הצדדים?", ובכן, זה אולי יקרה בעתיד, אבל צריך להתחיל מאיפשהו. 

  

עריכה: מיכל דאבי

14/11/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


רמי לוי
רמי לוי  |  צילום: מרים אלסטר/פלאש90
Paris