פרופ' רפי קרסו

מי את, פוליציטמיה וורה?

פולי - הרבה • ציטו - תאים • אמיה - דם • ורה - אמיתי • כל מה שרציתם לדעת על המחלה שגורמת לייצור מוגבר של כדוריות דם אדומות


ישנן צרות גדולות יותר: המאזינה דואגת מאוד לקרוב משפחתה: "הוא הפך לאדם אחר"; קרסו הרגיע: "יש מחלות הרבה יותר קשות"; וגם: ממה נוצרת מחלת הפוליציטמיה וורה? רמז: גם הרופאים לא יודעים. 

המאזינה ליאת שוחחה עם פרופסור קרסו ב־103fm, וסיפרה בדאגה רבה על קרוב משפחתה בן ה־31 שחולה במחלת הפוליציטמיה וורה: "הוא אובחן לפני ארבע שנים כסובל במחלה הזאת. כבר תקופה שהוא מקבל טיפול בשם הידראה, אבל מאז שהוא מטופל כך הוא מאוד סובל. הוא אדם אחר שלא מצליח לתפקד. 

פוליציטמיה וורה - מחלה שהגוף מייצר עודף של כדוריות דם אדומות במח העצם. "לא יודעים למה היא נוצרת, זה קורה מסיבה לא ברורה", הודה קרסו. "זו מחלה מסוג המחלות הגידוליות, אבל יש לה טיפולים כגון הקזת דם, למשל, וגם טיפולים תרופתיים - כפי שאמרת, בשם 'הידראיה' - שזהו הטיפול הכי טוב שאפשר לקבל הרבה מאוד זמן. 

"אומנם יש בטיפול תופעות לוואי, אבל אין מה לעשות", אמר הפרופסור ושאל: "לקרוב משפחתך יש תמיכה משפחתית? הוא סובל בגלל סיבות פיזיולוגיות או פסיכולוגיות?"

המאזינה השיבה שהיא לא יודעת בדיוק ממה הוא סובל, אבל מבחינה משפחתית זה רק שניהם. "למה הוא לא מקבל אספירין מהרופא שלו?", תהתה.

"הרופא שלו הוא שצריך להחליט אם לתת לו אספירין או לא", ענה קרסו. "אני חושב שאם הוא מטופל ביידים טובות ואתם סומכים על הרופא שלו - לא הייתי מתערב ומציע הצעות. אפשר לחיות הרבה מאוד שנים עם המחלה הזאת ועם הטיפול בה, פשוט צריך לדעת שיש לה תופעות לוואי ולקבל את זה.

"יש מחלות הרבה יותר קשות", סיכם. 

  

עריכה: מיכל דאבי

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
16/11/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


"אני דואגת לו מאוד"
"אני דואגת לו מאוד"  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris